Ultimii pași

După manșa tur a sferturilor pot să mă încumet să declar că nu-i totul așa simplu cum credeam. Barca-Liverpool și Juve-City pretindeau a fi idealul acestui sezon de Champions League. Nu mai sunt așa convins.

Tăcuți

Încep cu duelul de pe Old Trafford. Dacă Valverde a avut fix același plan ca Guardiola la Tottenham, ei bine, tehnicianul basc i-a arătat cum se face. Fără să depună prea mult efort, trupa catalană s-a dus pe „Teatrul Viselor” să nu piardă și să forțeze calificarea la retur. Același scenariu l-a avut Pep în minte dar scriu mai jos despre asta. Golul marcat repede i-a făcut ușor meciul Barcelonei, mai pragmatică decât o cerea adversarul. Făcut KO de Smailling, Messi s-a plimbat în ceață timp de mai bine de o repriză pe teren, având probleme cu vederea dar și cu respirația. Fără îndoială, oricine ar spune că Barcelona își va depăși condiția ultimilor 3 ani și va ajunge în semifinale, mai ales după acest 1-0 de pe Old Trafford. Totuși, să ne aducem aminte de deplăsările lui United din acest sezon de Ligă: Juve – Man Utd 1-2 și PSG – Man Utd 1-3. Barcelona e avertizată de aceste meciuri și ar trebui să nu aibă probleme să ajungă în penultimul act.

Greul abia începe

De Klopp și ai lui n-am de zis prea multe. Ei sunt calificați, ajung din nou în semifinale și pregătesc o dublă uluitoare cu Barcelona, cel mai probabil. Klopp a schimbat lucrurile pe Anfield de când a venit: finală de Europa League, finală de Champions League, acum semifinală și se bate la titlu în Premier League. So far, so good dar sezonul se termină-n mai.

Totul sau nimic

Spurs a produs marea surpriză. Fără să se vorbească de altceva decât de Man City înaintea acestui meci, trupa londoneză a știut să speculeze poate singurul moment de neatenție din jocul cetățenilor. Son a făcut 1-0 și returul se anunță infernal. City e favorită, la retur vor reintra De Bruyne și Sane, iar Aguero va fi mai aproape de 100%. Totuși 1-0 e greu de întors. Trebuie să marchezi de trei ori ca să-ți iei o marjă serioasă de eroare. Guardiola n-a mai ajuns in semifinale de când antrena Bayern și acest al treilea sezon pe banca lui City vine cu așteptări infinit mai mari.

Ultimii pași

Ajax e povestea frumoasă a acestui sezon și asta ar trebui să-l îngrijoreze pe Allegri. De ce? În ultimii ani, toată poveștile de genul s-au oprit departe. Acum doi ani, Monaco s-a oprit în semifinale, iar sezonul precedent, traseul a fost urmat de Roma. Anul acesta, Ajax pare să urmeze aceeași pași. Nu mai e vorba de o surpriză, vorbim de o certitudine. Returul de la Torino pare cel mai atractiv meci al sferturilor.