Schimbăm foaia

Ce se vede-n zare, de la retrogradare?!

Dintre Contra, Craioveanu și Iordănescu, oltenii găsiră varianta D pe foaie. Bergodi „vine să aducă titlul la Craiova”. Nu e deloc rău să fii optimist și să pornești cu un titlu de prima pagină, dar mai bine te uiți în CV înainte să o spui. De ce zic asta? Domnul Bergodi vine cu un bagaj mare, dar gol la Craiova. 15 echipe antrenate în 18 ani de carieră, cu două „performanțe” ce trebuie menționate. Prima e salvarea Voluntariului de la retrogradare în sezonul trecut, iar cea de răsunet, e că l-a dat afară pe „Nea Gigi” din vestiar când antrena Steaua. Când doar pentru astea două lucruri te știe lumea după aproape 20 de ani, nu e bine, Don Cristiano! Și-ntre noi fie vorba, nici de Voluntari n-aș fi scris dar s-a întâmplat acum câteva luni și încă e proaspăt în memorie. Tre să-i dăm credit italianului, totuși. E consecvent. A luat Voluntariul de pe ultimul loc în România și a lăsat-o fix în aceeași postură, un an mai târziu. Craiova va fi a noua echipă românească din CV-ul lui Bergodi.

Nu cred că mai vedem suporteri pe stadioane în acest an. Bine, dacă erați fani Liga 1, n-o să simțiți nicio diferență. Fotbalul se reia ușor-ușor. Bundesliga e gata de start, Barcelona a făcut primul antrenament după două luni, italienii sunt și ei aproape să decidă reluarea sezonului. Anul 2020 va rămâne în istorie din multe perspective. Fotbalistic, se anunță schimbări. La propriu! Până când totul va reveni la normal, antrenorii vor avea la dispoziție 5 schimbări pe meci, în loc de 3. Vestea e teribilă pentru FCSB. Obișnuiți cu 2 schimbări la pauză, antrenorii lui Gigi Becali pot motiva și 4 schimbări la pauză, fără probleme, sunt sigur! Una peste alta, reinventarea acestui sport după reguli temporare este o comedie sinistră.

Deși neconfirmată, știrea rămâne un zvon cu baze solide. Edi Iordănescu va pleca de la Mediaș. Parcă nu-i prima oară când aud asta, dar e prima oară când chiar se întâmplă. Nu acum, ci la finalul sezonului. Fiul lui Nea Puiu e un tehnician bun. Nu stă el locului prea mult, dar a făcut treabă bună și a avut rezultate peste așteptări la ultimele 3 echipe din țară: Pandurii, Astra și Gaz Metan. De cele 3 meciuri de la CFR parcă n-aș vorbi, nu le-aș trece în CV deși are un trofeu luat acolo. Edi a dat senzația că regretă alegerea Gaz Metan încă din prima zi acolo. Nu i-a convenit nicio secundă nimic de acolo. A fost un șir lung de „așa nu se mai poate, nu voi mai rămâne, vom vedea ce va fi”. M-ar surprinde să mai stea și din sezonul viitor la Mediaș. Pare pregătit să preia o echipă ca Universitatea Craiova. După media de meciuri pe care o are Bergodi la echipele sale, cele 8 etape rămase din acest sezon par suficiente pentru italian.