Au, au, au, Dinamo!

Dinamo se scunfundă mai dramatic decât Titanicul.

Nu mai e o glumă, nu mai e o exagerare, Dinamo e foarte aproape de retrogradare. Până și optimiștii își pierd argumentele.

N-am fost și nu voi fi niciodată de partea lor, dar nici nu aș vrea să-i văd jucând cu Metaloglobus și Comuna Recea. E un nivel de ură pe care fanii îl amplifică în euforia momentului. Steliștii râd acum, dar vor rămâne fără derby. Și cei care strigă pentru Dortmund s-au bucurat de situația lui Schalke și exemple ar fi multe. Dar dacă dispar derby-urile, de unde ne mai încărcăm egoul? Din meciuri banale de campionat? Niciodată!

Deși sunt sceptic de fel, nu mi-am pus nicio secundă problema că Dinamo o să cadă. Nu știu pe ce mă bazam, dar nu-i credeam în stare să nu bată pe nimeni 13 meciuri. Pariul meu era că o să cadă Viitorul. Nu e genul de pariu pe care îți pui toți banii din cont, dar totuși. Sibiu a bătut la UTA, nicio surpriză acolo. Pentru mine, UTA e cea mai greu de privit echipă din liga 1. Cine spune asta? Cel care și-a dorit UTA înapoi în liga 1 timp de 13 ani! Balint e antrenor de liga a doua. Poate cel mai bun de acolo, dar atât. Cam ca Alexa. Cu un lot de play-off, UTA are un fotbal obositor, obscur și jenant. Dacă toate meciurile s-ar termina 0-0 fără șut spre poartă, Balint ar fi în extaz. Am deviat puțin, dar revin la coma dinamoviștilor.

Lotul nu e atât de penibil. Cel puțin pe hârtie. Banii intră în cont, din câte știu. Motivație? Chiar are rost să vorbim despre asta? Dacă nici când nu bați 13 meciuri nu ai motivație, atunci când? Uhrin se bătea la titlu acum 10 ani cu Timișoara. Antrenor rău nu e, asta e clar! Să-i luăm pe ăia din teren:

Portarii:

Kongshavn și Eșanu – îi pun la un loc pentru că-s cam la fel de..decenți. Nu-s vreun Lobonț sau Cristi Munteanu, dar nici n-o scapă ca pe săpun.

Fundași:

Grigore: liga 1 e nivelul maxim pentru Rici. Nu începe echipa cu el deci ca rezervă e mai mult decât ce trebuie.

Albentosa: îl știu bine pe spaniol din perioada Depor. Nu era preferatul meu, dar am văzut un Depor-Barca 2-1 cu el în teren și cu Messi-Suarez în fața lui. Nu cred c-a uitat fotbalul și-mi pare destul de implicat. E jucător de primele 8 în România.

Puljic – e decent. Îți faci treaba cu el, măcar de-un baraj.

Bejan – îl văd lejer titular, meci de meci, la Ripensia.

Steliano Filip – mai există Carmen București? Acolo s-ar impune ca om de bază, fără probleme!

Ehmann – are câteva cursuri făcute pe afară, dar pare necopt pentru Liga 1. La Reșița trebuia să rămână.

Andrei Radu – nu îmi dau seama cum de Dinamo îl plătește pe băiatul ăsta să joace pentru ei.

Mijlocași

Sorescu: e jucător bun de Liga 1. Nu-i de CFR, dar de Sepsi cred că e.

Gol – omul ăsta e o enigmă. Părea așa bun când a venit, iar acum parcă nici nu mai știe să stea în teren.

Anton – dacă se ducea la CFR în iarnă, prindea naționala în martie.

Achim – nu prea ai voie să retrogradezi cu un jucător care știe să așeze jocul așa cum o face Achim.

Morsay, Nepomunceno – ferească Dumnezeu!

Fabbrini – omul e sculă de fotbalist. Sau a fost. Nu-mi dau seama de unde vine regresul ăsta la el. Ce avea la Botoșani și nu are la Dinamo?

Atacanți

Nemec – e bun, dar nu-l vede nimeni. E și plictisit de tot și toate, dar parcă nici n-are noroc. Dar în esență a fost și cred că încă este super vârf pentru Liga 1!

Akpala – a jucat cu De Bruyne. N-are cum să nu știe fotbal. Dar se pare că a trecut cam mult de când a pus niște ghete în picioare.

Sper ca Dinamo să nu cadă. Și mai tare, sper ca meciul de baraj să nu fie Dinamo – Rapid, dacă s-ar ajunge acolo.