Așa o fi la Craiova

Încep cu o știre destul de greu de anticipat în condițiile actuale. „I s-a căutat nod în Papură” ar fi cea mai la îndemână descriere despre demiterea antrenorului Craiovei.

Ce să vezi, oltenii făcură vâlvă. Când te aștepți mai puțin, de la Craiova vin semnale de neînțeles. „Așa e la Craiova” e brand, dar tind să cred că va fi confundat cu bășcălia.  E păcat pentru un club care face aproape totul ca la carte. Are bani, are echipă, are stadion, le are cam pe toate, ar zice unii. Alții ar zice că-i clonă, eu le zic că tot fotbalul românesc e o clonă, dar asta e altă discuție. Modelul „Gigi” este popular și-n casa Universității. Pe cât de importanți sunt banii patronului Rotaru, pe atât de vizibile sunt mișcările sale prin club. Numirea lui Papură a fost, din start, o idee proastă. Apoi a venit Pițurcă, dar n-a durat mult, iar Papură a mai descălecat odată în basmul cu iz de comedie de la Craiova. În plină pandemie, oltenii mai făcură o prostie. L-au trimis pe Papură acasă și-l pregătesc pe Craioveanu pentru ultimele 8 etape. Cică ar fi și Contra sau Iordănescu la coadă.

Coronavirus sau nu, încep să se aprindă scântei între oamenii din Liga 1. Ultimul detaliu e legat de regula carantinei de 14 zile înaintea reluării antrenamentelor. Nici n-a fost redactată bine că deja creează polemici. Nici nu aveam dubii că ar putea exista ceva conform căruia să se pună toți de acord. Ne învârtim în jurul cozii dintotdeauna, fiecare sigur are un interes, unul sau altul trebuie să aibă ceva de câștigat și un „Gică Contra” apare de unde te aștepți mai puțin. Că e 15  sau 22 mai, antrenamentele se vor relua, fotbalul nostru neînsemnat își va reintra în drepturi și după vreo 2 etape ne vom da seama că i-am dus degeaba dorul. Noroc că fluieră startul ăia din vest.  

Ultima veste de azi e legată de nemții despre care spuneam ieri că dau un exemplu Europei, fiind primii care-și reiau campionatul. De Bayern vorbesc, de revenirea unui nume mare în iarbă. După vestea surpriză de acum o lună, conform căreia Flick va rămâne antrenorul lui Bayern și din vară, puzzle-ul pare complet acum. Klose va fi secund din sezonul viitor și își începe noua carieră la clubul unde a jucat între 2007 și 2011.