Las-o, bă, la punctu’ mort!

Dezastru! Dezastru! Dezastru! Brăila a învins Oțelul cu 3-2!

Oțelul s-a făcut de râs la primul examen important! Și-a mai arătat limitele și-n primele etape, dar eșecul de la Brăila devine cel mai rușinos rezultat din istoria de 4 ani a clubului!

Oțelul a fost umilit de Patrick Petre! Nici n-aș putea să citesc rândul ăsta
fără să mă simt și eu umilit.

Poate, totuși, ar fi bine să explic de ce dezastrul e de asemenea proporții.
Să le luăm pe rând. Suntem în 2020, iar Grigoraș nu mai e ce-a fost! Acum 12-13 ani, era cel mai tare din oraș, dar azi, Grigoraș nu-și mai găsește locul în niciun oraș! După ce a dat greș la Farul și Foresta, se pare că e rândul Oțelului să capituleze cu el la timonă. Jocul e penibil! Ce mi-e să-i văd pe băieții de la Valea Mărului sau Ianca când Oțelul se diferențiază doar prin tricourile mai frumoase. Mingi lungi, joc static și nicio idee tactică. Astea sunt detalii triste pentru un club care se vrea în altă categorie. Credeam că Grig vine cu altceva după ce a simțit pe propria piele nivelul ligii a treia în ultimii ani. Dar n-a făcut-o! La țară nu-i cu alibiuri și te fac albie de porci vecinii!

Brăila a bătut Oțelul sâmbătă, după ce a transpirat serios 120 de minute în cupă, miercuri, contra Buzăului! Și asta nu e tot! Diferența a făcut-o în repriza a doua, când, teoretic, vecinii dunăreni ar fi trebuit să fie epuizați! Să nu uit, am menționat că Patrick Petre i-a umilit pe cei de la Oțelul? N-aș vrea să-mi scape un asemenea detaliu! Fotbalistul crescut de Dinamo, încă mai îmbracă un tricou de fotbal și nu e plecat la muncă prin Anglia sau Germania, doar pentru că e taică-su antrenor la Brăila. Petre le-a dat două boabe rivalilor din Galați în câteva minute și a declanșat sărbătoarea la Însurăței, acolo unde s-a jucat marele derby al orgoliilor!

Oțelul nu se poate desprinde de liga a treia și încep să cred că nu o va face nici în al patrulea an. Pare-mi-se că e un heirup generat de celebrul „las-o, bă, că merge așa”. Pentru Oțelul alături de care am crescut nu exista sloganul ăsta. Dar ăsta e alt Oțelul și a fost din prima zi. Mi-e teamă că se duce spre un „las-o, bă, la punctul mort” dacă se ratează și a patra promovare la rând.

TAGS: