Și-au dorit mai mult calificarea

Dacă aș scrie despre meciul în sine aș termina rândurile înaintea finalului primului paragraf. După un astfel de scor și de joc nu poți să nu te gândești la modul în care meciul a fost pregătit. Diferența de valoare este astronomică dar putea să nu fie. Modelul impus la clubul bucureștean este falimentar deși Mbappe sau Messi sunt nume rostite des.

Nu vreau să ierarhizez culpa pentru acest 1-5 de pe Olimpico, mai ales că optimismul după jocul de acum o săptămână sugera o altfel de seară. Este evident că și-au dorit mai mult calificarea decât am fi crezut. Banii investiți de patron s-au dus în conturile greșite. Jucători pe care trebuie să-i mai înveți fotbalul de la capăt după ce ai dat două milioane pe ei,cred că doar în România putem întâlni. Este eronat acest tipar, iar echipele din spate abordează situația diferit și rezultatele sunt imediate. Voi evita să duc discuția spre CFR și Craiova deși acest meci m-a făcut să înțeleg că titlul între ele se va decide.

N-am cum să nu scriu un rând măcar și despre Dică. De la început am fost circumspect în ceea ce-l privește dar în timp m-am convins. Este un mediu dificil cel în care s-a ancorat, de acord, dar tind să meditez asupra situației și să găsesc și alte detalii compromițătoare. Prea puțin fotbal am văzut de la FCSB din iunie și până azi, iar asta mă provoacă să nu tolerez un eșec drastic ce putea fi evitat. Îmi permit să cred că Dan Petrescu sau Mangia ar fi văzut altfel acest meci de la Roma.

Lazio a tunat pe o vreme ploioasă și a spulberat o echipă din care puteai să vezi doar că Budescu și Teixeira mai au controlul mingii. Fără să mai lungesc articolul, Lazio merge alături de echipele serioase mai departe, iar FCSB revine în tumultoasa Liga 1 pe care este obligată să o câștige, într-un sezon mai dificil ca niciodată.

Era să uit. Din nou, Bizonul!