În numele tatălui dar și al fiului

Privit cu scepticism la venirea în România, băiatul lui Rivaldo începe să devină o certitudine. Gol de ținut minte pentru brazilian la meciul tur cu Bilbao și motiv de mândrie când știi că tatăl tău a venit special din Brazilia să te vadă.

Dinamo a fost lamentabilă în prima repriză dar pauza i-a deblocat pe elevii lui Cosmin Contra. Cu totul alt suflu după pauză, o nouă atitudine și un alt scenariu. A venit golul lui Rivaldinho pe fondul unui joc bun, îndrăzneț al bucureștenilor. Aș zice că rămânerea lui Contra și venirile lui Anton, Albin, Salomao, Nascimento și chiar Katsikas pot rivaliza cu transferurile excelente făcute de Steaua și CFR Cluj. Revenirea în Europa n-a fost dezamăgitoare dar returul de pe Nuevo San Mames va aduce o implicare totală a bascilor. 1-1 și Dinamo contabilizează la coeficientul României, aspect neașteptat din partea Craiovei și al „câinilor”. Astra bifează și ea un 0-0 și primele 4 echipe românești nu pierd în această săptămână europeană.

Revenind la tipul din poză, pot afirma că pe mine m-a convins că nu-i vreun Ianis. Să vină să te vadă Rivaldo în România pentru prima dată și să intri atât de concentrat denotă profesionalism și valoare. Despre Dinamo aș avea de adăugat că-mi place implicarea și entuziasmul lui Contra dar și tupeul din partea a doua a meciului cu Bilbao. Trac evident în prima repriză dar solidaritate intensă cu cei din tribune în ultimele 45 de minute. Nu-mi explic de ce Nascimento n-a fost păstrat de CFR așa cum nu înțeleg cum a pus Dinamo mâna pe fundașul Katsikas. Albin mai are nevoie de câteva săptămâni pentru a putea conta și pe teren nu doar în teorie, iar Hanca trebuie să demontreze că sezonul precedent are și o continuare pentru el.