iMESSIstibil

În seara în care s-au împlinit 14 ani de la primul gol marcat de Messi pentru FC Barcelona, argentinianul n-a venit cu tort dar a avut cireașa la el. Al șaselea trofeu e și mai aproape de catalani, după 3-0 în turul cu Liverpool.

Nu o să scriu prea mult despre ce toată lumea a văzut. Liverpool este, probabil, cea mai bună echipă din lume în acest moment. Nu-l are pe Messi, însă. Acest 3-0 putea să fie mai aspru pe final dar, la fel de bine, acel 3-0 putea fi 1-1 sau mai rău. Barcelona nu putea ieși mai bine după aceste 90 de minute. Nu țin minte să fi văzut o echipă care să domine astfel pe Camp Nou, cel puțin nu de când e Messi la acest club. A fost, probabil, cel mai tare duel fotbalistic pe care l-am văzut în ultimii ani.

Vidal mi s-a părut omul serii. Chillianul a fost perfect. Pique și Lenglet s-au descurcat excepțional, atât împreună cât și individual. Jordi Alba este extraterestru. N-am dubii. Messi a servit o nouă porție din care a mai gustat Boateng în 2015. Un final incandescent și un Messi irezistibil. Timingul pe care Suarez l-a anticipat la gol este artă.

Returul nu e ușor dar Barcelona nu cred că e capabilă să rateze un astfel de avantaj. Nici Liverpool nu e Roma de anul trecut dar mai ales Barcelona nu e Barcelona de anul trecut.

PS: Nu cred că mai avem dubii legate de Balonul de Aur. Totuși, e frustrant. Cifrele lui Messi de acum un an erau cam același. Individual nu s-au schimbat prea multe. Echipa e aproape de finală acum. Atunci era oprită în sferturi. Să fie destul de evident că Balonul de Aur nu mai are nicio legătură cu performanțele individuale dacă echipa nu te ajută să iei și trofeele?! N-aș spune că e corect.