Pe barba lui

Leo Messi a dat primul gol al Barcelonei în acest sezon și statisticile au găsit detaliul care-i face pe catalani favoriți la toate trofeele. Primul gol și din noul format al Champions League vine tot din partea argentinianului, după o prestație de excepție. Până la urmă, a bifat un hatrick, al optulea din această competiție, record absolut. Așadar, primul meci, primul record.

Olandezii nu s-au predat deloc ușor, iar sentimentul de compătimire cred că este comun. Nu-i deloc grupa pe care ar fi meritat-o trupa lui Van Bommel. Barca a părut relaxată în prima repriză, iar PSV putea egala, chiar și după pauză, când carențele defensive ale catalanilor s-au evidențiat îngrijorător.

Messi a marcat trei goluri, unul mai frumos ca celălalt. Primul, o lovitură liberă la care toată lumea s-a oprit să admire traiectoria perfectă. Al doilea, o finalizare ideală la o minge grea, venită din spate, dar acoperită fără cusur de stângul ireal al lui Leo. În fine, tripla s-a concretizat printr-un șut cu dreptul, de la 16 metri, în plasa laterală, fără șanse pentru Zoet. Și de această dată, a fost pe barba lui.

Dacă vorbim de barba argentinianului, trebuie remarcat că Messi nu a mai trecut de sferturile Champions League de când a ales acest look. În august, însă, într-un speech ținut înaintea sezonului, s-a făcut înțeles: trofeul trebuie să revină pe Camp Nou, mai ales că banderola este acum pe brațul său.