Nu e loc de surprize

 Credeam că mi-a ajuns atât de mult fotbal cât am înghițit în ultimele 10 luni. M-am înșelat. Euro e altceva. E un altfel de refugiu pentru fani. Esența are alte conotații când e vorba de naționale. Da, era bine să fim și noi la numărătoare, dar „ne-am” păstrat biletele de vacanță intacte.

Cu cine țin la Euro? Cu fosta Olandă, actuala Țările de Jos. Motivul evident ar fi Ruud Van Nistelrooy. Idolul meu e acolo, pe bancă, e primul care-i pupă pe ăia scoși de Frank de Boer. Dar nu-i doar despre Ruud. Mereu mi-au plăcut portocalii. Am văzut-o jucând la alibi chiar și pe Brazilia. De Olanda n-aș putea scrie asta. Le place fotbalul prea mult ca să-și facă planuri de meciuri fără goluri marcate. Întâmplător sau nu, fix meciul lor de la Euro a fost cel mai bun din primele 3 zile.

Olandezii nu mai au voie să se entuziasmeze pentru un debut, oricât de bun ar fi.  La Euro 2008 au defilat cu Franța și Italia și au fost scoși din schemă de ruși, în optimi. La ultimele două turnee nici n-au fost. Acum au bătut Ucraina după un meci bizar. În loc de 5-0, s-a făcut 2-2 în câteva minute. Olanda a avut 2-0, dar a uitat că gongul sună după de 90 minute. Noroc de golul de 3-2 din ultimele minute, iar De Boer își poate bea liniștit paharul de vin la finalul zilei.

Austria a câștigat cu 3-1 meciul de la București cu Macedonia de Nord. Nici o surpriză aici. Până și noi i-am bătut pe Pandev&Co. Austria e un fel de echipa a treia a Germaniei din moment ce toți de la ei joacă în Bundesliga. E greu să n-ai pretenții de la austrieci, dacă te iei după aspectul ăsta.

Anglia – Croația a fost ca meniul ăla pe care dai mai mulți bani, dar afli că e doar împachetat mai bine. Mă așteptam să văd altceva. Ori sunt obosiți, ori mă gândeam că-s mai buni de atât. Poate englezii revin mai târziu în turneu și ne arată că „it s coming home!”    

TAGS: