Fără jumătăți de măsură

 Parcă n-aș începe cu meciul Spaniei după ce Schick a dat golul anului! Cehia-Scoția a fost un meci de la care nu m-aș fi așteptat la prea multe, dar a concurat serios cu meciul dintre Olanda și Ucraina! Vreo 30 de ocazii într-un meci cu garda jos. S-au aruncat „pumni”, dar fatala a venit de nicăieri! Schick a găsit șutul perfect de la jumate și a uimit planeta pentru câteva minute. Am mai văzut goluri de la 50 de metri, dar ăsta e artă. Mingea ajunge la el dintr-un șut respins, iar el se așează perfect pe minge pentru o execuție cum vezi o dată-n viață! Uluitor, un gol antologic! Poate că nu se ve lega restul carierei lui doar de golul ăsta, așa cum a fost cu Gotze și golul de aur cu Argentina din 2014.

Polonia s-a făcut de râs. Cu tot cu Lewandowski în teren, polonezii au pierdut cu Slovacia. Bine, să fiu sincer, pentru Lewa e cam același scenariu cum e cu Messi la naționala Argentinei. Din păcate pentru ei e sport de echipă și nu te ajută prea tare să fii de pe altă planetă doar tu.

Spania a pasat și a pasat până când s-a fluierat finalul. Să fiu corect cu dânșii, nici nu mai are Spania mari nume prin lot. O națională normală, aproape banală. A cincea rezervă de la City e titular la națională. Portarul de la locul 10 din La Liga e  urmașul lui San Iker. Apărarea e de Europa League, iar în atac joacă rezerva de la Juve. La mijloc sunt niște băieți decenți, departe de generația cu Xavi, Iniesta, Xabi Alonso sau Busquets. Nici de pe bancă nu mai apar jucători gen Pedro, Silva sau Fabregas. Un 0-0 cu Suedia la fel de obscur precum prevăd că va fi traseul spaniolilor la acest European!

TAGS: