Nebunia lui Salah

Premier League a revenit în forță! Meciul zilei a fost și cel mai spectaculos. Nici n-avea cum să fie altfel. „El Loco” Bielsa s-a aruncat în gura leului cu tot ce are. N-a ezitat, n-a așteptat și n-a dezamăgit. Cam așa trebuie să arate o primă impresie după 16 ani de absență.

Leeds a ridicat vocea la campioană și l-a trezit pe Salah. Egipeanul le-a stricat debutul după un meci cu 3 goluri marcate pe Anfield. Hatrick-hero cum strigă pătimaș britanicii! A fost seara lui Salah. Pe lângă el, toți ceilalți au părut salahori.

Ritmul impus de cele două echipe nu e specific primei etape. S-a jucat ca pe play-station. Era 3-2 după 30 de minute incendiare. Leeds n-a lăsat garda jos. A egalat de 3 ori, dar la final s-a bătut singură. Rodrigo și-a stricat debutul în Premier League după ce a comis penalty în minutul 88. Leeds a avut posesia mai bună pe Anfield, iar Bielsa a coordonat perfect de pe margine colonia de „locos”. În nebunia lui frumoasă, Bielsa a venit să se impună la Liverpool și a făcut-o. Și-a impus stilul și l-a lăsat pe Klopp fără cuvinte la final. La salutul de după meci, expresia feței lui Klopp recunoștea nebunia teribilă pe care Bielsa o predă cu grație.

Leeds merită urmărită. A venit să facă treabă și să stea măcar 16 ani în Premier League, să-i recupereze pe cei pierduți. Bielsa n-a schimbat aproape deloc echipa din liga secundă. N-are vedete, dar are oamenii potriviți. Gașca nebună pe care n-ai cum să n-o iubești.

Liverpool are un sezon greu. Pentru Big Four lupta e aprigă. City, United, Liverpool și Chelsea simt în ceafă și răsuflarea lui Mourinho, iar Ancelotti are trupă grea la Everton. Ar mai fi și Arsenal, dar e timidă.