Frumoasa și bestia lui Pep

Pep Guardiola a plecat din Spania, după experiența Barcelona și a încercat să impună stilul catalan la Munchen. Dacă a eșuat, spun mulți, să o transforme pe Bayern în Barcelona, tehnicianul de 46 de ani impune la City detaliile pe care Bayern le coordonează în Bundesliga. Așadar, Pep reintră pe harta marilor antrenori după un alt „an sabatic” în care a construit „o cetate” greu de stăvilit.

Nu cred că am fost martorul unui debut de sezon atât de furibund, cel puțin în Premier League. 29 de goluri marcate în 8 runde solicită o amplă răsfoire a statisticilor. City este prima echipă din campionatele tari ale Europei care a marcat de 7 ori într-o partidă, nu la multe zile distanță de la manita aplicată lui Liverpool, tot pe Etihad. Dacă tot am adus vorba de cifre, aș scrie și despre ultimele trei jocuri acasă ale cetățenilor: 5-0, 5-0 și 7-2. Să mai amintesc și de acel 6-0 de la Watford?!

Deloc întâmplătoare, rezultatele din ultimele două luni transpun în iarbă sudoarea unui staff care a metamorfozat toate criticile pe care Pep le-a suportat, în urma unui sezon submediocru. ,,Banii n-aduc fericirea” este clișeul care a ocolit porțiunea albastră a orașului Manchester. Masivele investiții din mandatul catalanului nu puteau rămâne fără ecou, Champions League fiind atracția șefilor lui City. În era Premier League nimeni nu s-a apropiat de un astfel de record al golurilor marcate, iar Pep se pregătește de o confruntare colosală în Champions League contra celor de la Napoli, liderul solitar din Serie A.

Cu un Kevin de Bruyne de excepție, City se poate deosebi printr-o bancă impresionantă. Gundogan, Yaya Toure și Bernardo Silva sunt cei trei jucători intrați pe parcurs, într-un festival de goluri pe care fanii de pe Etihad l-au consumat într-o atmosferă de petrecere neîntreruptă. Stilul impus de Guardiola conturează o nemiloasă bestie care se deplasează elegant într-o lume a fotbalului din ce în ce mai pretențioasă.