(T)embeleii din Lyon

Probabil cel mai frumos meci al weekendului s-a jucat la Lyon. Un derby deloc presat de clasament sau de incertitudine. Fără inhibiții, ambele trupe din Hexagon au servit o porție de fotbal-șampanie în 90 de minute adulate de fanii din Décines-Charpieu. 2-1 pentru gazde la final, iar PSG suferă primul eșec din acest sezon.

Precum o gașcă de Tembeli, cu Dembele în fruntea ei, Lyon s-a răzbunat după mincinosul 0-5 din tur. Râmâne pe 3, în spatele lui Lille dar la o distanșă relaxată de marea rivală de pe Stade Geoffroy-Guichard, Saint Etienne, aflată pe poziția a patra.

Aouar a mutilat jocul echipei sale în primele 20 de minute, tânărul mijlocaș francez fiind de nerecunoscut. Colegul din linia mediană, Ndombele s-a remarcat, din nou, contorizând încă o evoluție consistentă, ce va aduce de la sine interesul și mai îndârjit al marilor forțe ale Europei, detaliu ce-l definește pe Aulas. Surpriza lui Genesio, Dembele, a marcat pentru 1-1 și a scos penalty-ul care a „obligat” Groupama Stadium să răsune, la unison: Nabiiiiiiiiiiiil Feeeeeeeeekir! 2-1 imediat după pauză dar sow-ul a fost magistral pe durata întregului joc. Lopes s-a remarcat cu intervenții imposibile, iar Lyon a demonstrat, prin ratări ireale, că renumele de Les Gones (copiii) nu i se potrivește nimănui mai bine.

Dacă mai era de discutat acest aspect, Lyon poate să bată orice echipă din lume dar se aplică și reversul. Ultimele 3 partide pe teren propriu, în Ligue 1, pentru Lyon, au fost: 0-2 cu Rennes, 3-0 cu Monaco și 1-1 Reims. La ce te poți aștepta, după seria asta, de la un meci cu PSG, când îți aduci aminte de 2-1 și 2-2 cu City în Champions League dar la fel de atent ești când știi că Lyon a făcut câte două egaluri cu Hoffenheim și Șahtior, în aceeași grupă. Imprevizibili asemeni mediei de vârstă pe care cei mai importanți jucători o au, (T)embeleii se detașează de acest statut în meciurile tari.

Cei mai importanți oameni de la Lyon:

Nabil Fekir – 25 de ani

Memphis Depay – 24 de ani

Houssem Aouar – 21 de ani

Bertrand Troare – 23 de ani

Tanguy Ndombele – 21 de ani

Moussa Dembele – 22 de ani

Jason Denayer –  23 de ani

Duelul cu Barcelona de peste 9 zile devine și mai captivant după ce Lyon a demonstrat cu PSG, că dubla cu City nu a fost înconjurată în hazard. Messi vine pentru prima dată la Lyon după 10 ani. Ultima dată când trupa blaugrana a vizitat Stade Gerland, în 2009, tot în optimi, Juninho și Henry erau marcatorii unui 1-1 extrem de disputat, așa cum se anunță și acest duel din 2019.