Proștii Europei

Cele mai tari ligi ale Europei se apropie de final dar puține sunt necunoscutele când vine vorba de retrogradare. După ce în anii precedenți în Premier League, Serie A, Bundesliga sau Ligue 1, lupta pentru supraviețuire s-a dus până la final, astăzi, la final de aprilie, situația este, în mare parte, decisă.

Premier League: Huddersfield și Fulham au fost condamnate întregul sezon, iar Cardiff are o misiune aproape imposibilă, având 4 puncte în minus față de Brighton, cu două etape înainte de final.

La Liga: Doar o minune le mai salvează pe Rayo Vallecano și Huesca în ultimele 3 runde. A treia echipă se va decide între: Valladolid, Girona, Levante și Celta, acestea fiind despărțite de 2 puncte.

Bundesliga: Chiar dacă matematic mai pot spera la baraj, Nurnberg și Hannover nu prea au cum să o ajungă pe Stuttgart, echipa care va juca barajul de menținere cu locul 3 din Zweite, ocupat în acest moment de Hamburg.

Serie A: Chievo n-a sperat nicio secundă că se poate salva, Frosinone e aproape matematic retrogradată, în timp ce Empoli speră într-un miracol în lupta cu Udinese și Genoa.

Ligue 1: Guingamp se mai bazează doar pe matematică, șansele ei fiind aproape nule. Dijon nu-și mai face mari speranțe, iar surpriza vine de la Caen, ce părea căzută dar care face un final de sezon excepțional și o amenință serios pe Monaco, aflată la doar 3 puncte peste linie. Nici Amiens nu e sigură de locul ei.


Recordurile negative din acest sezon:

Nurnberg
1 victorie in ultimele 7 luni (27 de meciuri): 1 victorie, 9 egaluri, 17 infrangeri

Huddersfield
1 victorie in ultimele 5 luni (23 meciuri): 1 victorie, 1 egal, 21 de infrangeri

Hannover
2 victorii in ultimele 5 luni (20 de meciuri): 2 victorii, 3 egaluri, 15 infrangeri

Chievo
1 victorie in ultimele 4 luni ( 16 meciuri): 1 victorie, 5 egaluri, 10 infrangeri

Parma
1 victorie in ultimele 3 luni (14 meciuri): 1 victorie, 6 egaluri, 7 infrangeri

Guingamp
2 victorii in ultimele 3 luni (14 meciuri): 2 victorii, 4 egaluri, 8 infrangeri

Și în Liga 1 găsim două echipe despre care nu suntem prea mândri:
Concordia Chiajna
1 victorie in ultimele 6 luni (22 meciuri): 1 victorie, 7 egaluri, 14 infrangeri
Dunarea Călărași
2 victorii in ultimele 7 luni (25 meciuri): 2 victorii, 12 egaluri, 11 infrangeri