Coșmarul fatal

Mi-ar fi brutal de dificil să lămuresc în câteva rânduri ce simte un fan când echipa lui preferată moare. Am trăit-o  în urmă cu 5 ani când Oțelul a dispărut. Nu credeam că voi încasa o altă lovitură puternică atât de repede. Speram ca timpul să fie mai indulgent. Deportivo La Coruna a retrogradat în liga a treia și doar o minune o mai salvează de la faliment.

Sunt rânduri intime, personale. E despre mine, dar cred că printre rânduri se poate regăsi oricine. Poate nu mot a mot, dar în profunzime detaliile devin vizibile.

Toată ziua m-a stresat gândul că-mi va fi imposibil să încadez toate statisticile, toate detaliile într-un articol. Au fost atâtea goluri în prelungiri, atâtea răsturnări, atâtea meciuri fascinante. În final n-a mai contat. Depor nici n-a mai apucat să joace ultimul meci. Nici n-ar fi contat. Se va juca peste 9 zile, dar Depor o va face doar ca să-și ia rămas bun.

Deportivo încearcă să se salveze pe căi juridice acum. Nu e singura care apelează la avocați. Ultima rundă s-a jucat la aceeași oră. Fuelnabrada n-a mai ajuns la meciul de pe Riazor pentru că a avut o duzină de infectați cu coronavirus în lot. Deportivo cere ca toată etapa să se rejoace la aceeași oră.

2004 a fost anul în care m-am „lovit” de Deportivo. A fost dragoste la prima vedere. 4-0 cu Milan și un galician se „năștea” departe, la Galați. Din 2016 și până azi n-am ratat aproape niciun meci al celor din La Coruna. Așa cum nu pierdeam niciun meci al Oțelului. Vă las pe voi să faceți conexiunile.

Ce a mai rămas? Istoria! În urmă cu 20 de ani, Deportivo câștiga titlul în Spania! Singurul din istorie! În acest an, s-au celebrat 25 de ani de la prima Cupă a Spaniei. Tricourile din meciul cu Valencia de pe Bernabeu de acum 25 de ani au fost refăcute pentru sezonul următor, dacă va mai exista unul.

Falimentul e iminent. Deportivo are nevoie de un miracol! Chiar dacă va dura un an sau 10, La Coruna merită să vadă un nou SuperDepor! Până atunci, fanii speră să continue să vadă orice fel de Depor!

Cum spuneam, finalul e urât, dar unei echipe în care au strălucit Rivaldo, Bebeto, Djalminha, Tristan, Valeron, Makaay, Pandiani, Scaloni, Manuel Pablo, Mauro Silva, Donato sau Munitis i se cuvenea alt scenariu. Fotbalul merită să vadă din nou El Riazor strigând-o pe Depor!

În ceea ce mă privește, închei astfel: ceea ce s-a aprins în primăvara lui 2004, nu se va stinge în vara lui 2020. Nu încă, cel puțin, până nu văd ultima ușă închisă pe Riazor.