Copiii s-au făcut mari

Fotbalul păstrează uneori emoții la care nu te aștepți. Copiii s-au făcut mari! Les gones au reușit miracolul! S-au descătușat după 4 luni fără fotbal și au lăsat acasă Juventus și City!

Cu un tupeu debordant, băieții lui Rudi au depășit așteptările. Cine ar fi crezut?! Vara trecută plecau de pe Gerland, mă rog, ați prins ideea, Fekir și Ndombele. Lyon părea că face doi pași înapoi după un sezon în care lumea începea să vorbească, după mult timp, despre clubul lui Aulas.

Acum un an ateriza Sylvinho care a zis să încerce cu antrenoratul și sezonul era stricat încă din octombrie. A venit Garcia, dar n-a făcut magii. Lyon a ieșit din grupa de Ligă cu un noroc teribil în ultima rundă, iar în campionat, s-a oprit pe 7. Acolo au înghețat sezonul francezii. Fără șanse la Europa, Lyon mai avea de apărat un timid 1-0 cu Juve din optimi. S-a dus la Torino și acolo a început vraja lui Rudi.

Cu Bruno si Caqueret de care Cristiano nu auzise până-n ziua meciului, Lyon s-a ținut tare și a lăsat-o acasă pe „Bătrâna Doamnă”. Gașca nebună a lui Rudi s-a dus la Lisabona pe traseul Balaurilor. City, Bayern sau Barcelona erau monștrii din calea unei finale utopice. City n-a luat în serios meciurile din sezonul trecut de Ligă. Atunci, Lyon i-a ciupit 4 puncte din 6. Acum, părea altceva. Ei bine, n-a fost. Scenariul s-a rescris singur. De data asta, cu alt scenarist la butoane. Rudi Garcia s-a pus pe scris. Știa că 8-ul din teza cu Juve poate fi modelat într-un 10 în lucrarea de master cu City. Urmează doctoratul cu Bayern.

Se aude, după mult timp, numele lui Lyon. Francezii probabil înțeleg ce gafă au făcut când au lăsat un astfel de club în afara cupelor europene după 23 de ani!  Les Gones (copiii) au fost trimiși în camera lor, dar vor imposibilul. Lyon poate juca în Europa, doar dacă ia Liga. Suna  ridicol când o spuneam acum 2 zile. De azi, capătă sens, măcar de-o laudă.

Urmează Bayern! Pare imposibil, dar nu e! Când le scoți pe Juve și City, te mai macină cuvântul imposibil? Eu zic că nu! Cu o debordantă atitudine și un spirit tactic imaculat în ultimele meciuri, Lyon vrea să răzbune semifinala din 2010! Singura din istoria lui Lyon în Champions League! Atunci, Bayern și Lyon se duelau pentru finala cu Interul lui Mourinho. Olic omora suspansul încă de pe Gerland. 0-3, hatrick al croatului. La retur, 1-0, de data asta Robben. Thomas Muller e singurul supraviețuitor. Poate de data asta va fi altfel.  

P.S. Nu-l uitați pe băiatul din poza de mai jos. Aouar îl cheamă. Să vă fie rușine dacă abia azi l-ați descoperit. E de Barcelona, Real, City sau Juventus. Dar până atunci are treabă în Ligă. O să-l „deranjeze” pe Aulas multe oferte după turneul de la Lisabona.