Când nici Messi nu e destul

Încep această opinie cu gândul că nu toți vor înțelege esența acestor rânduri. Nici nu trebuie să mă justific pentru asta, dar am simțit nevoia să specific din start acest detaliu.

Este despre Messi. Eternul și genialul Messi. Când credeam că nu mai poate să vină cu ceva nou, Messi ne-a arătat că e vorba doar despre el și restul lumii. Nici alibiul perfect nu l-a „salvat” pe Messi de mediocritate. O echipă în derivă, scandaluri în conducere și multă instabilitate. Aceste detalii au umbrit un record formidabil al lui Messi. Am mai scris că după plecările lui Xavi și Iniesta, Messi a fost nevoit să le acopere de unul singur sarcinile. În tot acest timp, a fost obligat să nu uite că e și Messi, totuși, doar că s-a mai adăugat un skill de îndeplinit: Xavi+Iniesta.

După un sezon în care Messi a marcat de 25 de goluri și a pasat decisiv de 21 de ori, Barcelona nu a luat titlul în Spania. Asta spune totul despre cum cel mai bun fotbalist din lume poate străluci și într-o echipă sumbră. Asta spune totul despre primele gânduri ale lui Messi de a pleca de la Barcelona! Știe că nici măcar el nu mai este suficient!  

Messi a avut nevoie de Xavi și Iniesta să strălucească în echipa perfectă! Messi a fost și este cel mai bun din lume și alături de cei doi și fără ei. Detaliile fac diferența. Barcelona n-are un lider. Dacă avea, probabil că ar fi luat Champions League în sezonul trecut. Nici antrenor nu prea mai are de la Luis Enrique.

Pentru Messi a rămas Champions League. Traseul e aproape imposibil, mai ales în contextul actual. Și cu Napoli e greu, a recunoscut-o și Messi. Apoi City, Real, Juventus sau Lyon sunt pe drumul spre finală.

Dacă Barcelona ia Liga în acest sezon, Balonul de Aur ar trebui să-i poartă numele lui Messi, așa cum Zlatan a propus acum mulți ani!