Experiența „Fans Cup” trebuie împărtășită

Aș menționa din start, extrem de interesantul sentiment trăit. O idee de excepție a lui Ion Alexandru de la Pro TV, a adus împreună, pentru o zi, 8 fan-cluburi, o minge și mult fotbal. Ziua finalei Champions League a strâns, la Romprim, pasionați de fotbal care n-au stat pe gânduri când a venit vorba de atașamentul pentru echipa favorită.

Nu poți rămâne indiferent când afli că o parte din băieții care au jucat pentru FC Liverpool au venit tocmai din Sibiu. Nu poți să nu apreciezi faptul că au fost fani care au sosit din Brașov și alte orașe, în București, să-i vadă și susțină pe băieții care au îmbrăcat tricouri speciale la turneul de pe 3 iunie. Nu poți să nu ai o admirație aparte pentru asemenea susținători loiali și să nu ridici o mână în aer după finala câștigată cu Arsenal, scor 1-0.

Dacă vorbim de gălăgie la Fans Cup, spunem răspicat : AC Milan. Ajunși până în semifinală, rossonerii au fost pata de culoare a competiției, cromatica fiind mult mai vie prin tot ce au făcut. Cel mai mult și-ar fi dorit să joace contra celor de la Inter dar duelurile dintre echipele orașului Milano s-au consumat între celelalte partide ale zilei, cei din tribună și portarul nerazzurilor fiind foarte pasionați de iubirea pentru echipa favorită și mai ales ura pentru rivală.

Ceea ce trebuia să fie un articol personal, a deviat în direcții obiective. Voi începe însă să scriu din punctul de vedere al celui care a reprezentat Borussia Dortmund pe teren. Fact:  este incredibil să joci cu tribunele pline. Chiar dacă vorbim de 50 de oameni, presiunea se răstrânge pe gazon atunci când nu vezi locuri libere la meciul în care tu ești părtaș. Când te uiți mai atent și vezi că lipiți de garduri sunt vreo 10 băieți îmbrăcați în galben, asemeni ție și care au venit să strige pentru tine, înțelegi esența acestui Fans Cup.

Primul meci a fost și cel mai important pentru fanii Borussiei din teren și din spatele gardului. Duelul cu Bayern a fost tranșat cu 2-0 și obiectivul a fost bifat. Ne-am fi dorit să ajungem în semifinale dar învingând Bayernul, ne-am dus acasă cu o doză de mândrie ce trebuie menționată. Să fii în teren pentru echipa pe care o iubești este o sinceră și enormă trăire. Dar atunci când vine la tine un copil, de mână cu mama lui, să îi semnezi un autograf, cu siguranță ego-ul tău devine incontrolabil. Eu n-aș avea de unde să știu cum este, dar unul din portarii Borussiei ne-ar putea transpune în cuvinte ce i s-a întâmplat înaintea meciului cu Manchester United. 

Fans Cup 2018 se anunță mult mai intens, detaliile vor fi altele, locația de asemenea, echipele se vor număra de la 10 în sus, iar competiția mult mai dură. Se dorește implementarea unei mentalități foarte sănătoase printr-un turneu de acest gen, iar anvergura din luna mai a anului viitor va fi monopolizată de reacțiile extrem de încurajatoare ce au compus prima ediție.