Fără Goliath, nici David nu mai e la fel

Nu întâmplător istoria menționează doar celebra luptă dintre David și Goliath. Nimănui nu i-ar fi păsat dacă David ar fi triumfat în fața unui alt David. Așa e și-n fotbal. Oricât de frumoasă e povestea lăncierilor, acest sezon va fi doar despre duelurile cu Juventus și Real Madrid.

Tottenham nu e echipă de semifinalele Champions League, așa cum acest meci nu merita o astfel de seară specială. Fotbalul e relativ, de cele mai multe ori, iar Spurs a profitat din plin de asta. A ieșit din grupe doar pentru că Inter a fost incapabilă să câștige acasă cu PSV, o echipă eliminată deja. Ok, bine, putem să ne legăm de absențele lui Spurs dar nici cu tot lotul valid nu și-ar fi justificat locul în penultimul act.

Ajax e specială. Deși n-a impresionat ca-n alte seri, Ajax a demonstrat, dacamai era nevoie, că nu e deloc fortuită ascensiunea. De Ligt mi se pare senzațional. Să ai atât de multă încredere și tupeu și să fii atât de sigur în intervenții la 19 ani, e neverosimil. Van den Beek este un mijlocaș complet pe care Ajax va lua bani mulți. A marcat unicol gol dar s-a remarcat în multe alte situații. De Jong s-a lăsat dominat de importanța partidei, iar Tadic și Ziyech au părut certați.

Returul nu poate fi mai rău de atât. Ajax va fi mai exuberantă, sunt sigur, iar calificarea va veni cu o dublă victorie. Totuși, să înțelegem unde am reușit să transferăm un jucător român. Răzvan Marin a ajuns la cel mai bun Ajax din ultimele decenii.