Decepție pe Riazor după al șaptelea gol primit în două meciuri acasă de echipa lui Pepe Mel. Nici nu vreau să încep să scriu despre meci până nu mă asigur că menționez că orice intenție de încredere pe care am îndreptat-o către acest antrenor este istorie. Voi dezvolta pe parcurs motivele pentru care nu-mi mai inspiră o garanție acest Pepe Mel și cum de n-am reușit să-mi dau seama mai devreme de nivelul său.

Două aspecte pozitive am putut decupa din acest meci pierdut de galicieni. Evident, revenirea de la 0-2, reprezintă primul element menționabil. De asemenea, bazată pe fondul unei evoluții consistente, remontada și-a căpătat încrederea din execuția magnifică prin care Adrian și-a recâștigat numele. Fostul și actualul jucător al lui Deportivo l-a servit ideal și pe Andone pentru un 2-2 ce părea improbabil după debutul în forță al arbitrilor. Două erori grave ale asistenților s-au lipit de Sociedad care n-a reacționat la favorabilul 2-0 din minutul 5, prilejuindu-i La Coruniei să acapareze inițiativa. Scriam despre două elemente și nu-mi pot controla entuziasmul în ceea ce-l privește pe Schar. Internaționalul elvețian s-a remarcat printr-un joc sigur dar și cu un aport ofensiv notabil. A pasat decisiv la golul lui Adrian și a ieșit din multe situații dificile cu mingea la picior. Din nefericire, echipa a primit 4 goluri, iar aspectul defensiv trebuie ghidat după principiile tactice pe care Schar le impune în teren.

Patru idei voi scrie despre ce nu e bine la Deportivo, după 2-4 cu Sociedad. Pepe Mel, care l-a lăsat în afara lotului pe Emre Colak, motivând că tactic, acesta nu poate ajuta echipa în multe momente. Paradoxal sau nu, fix de un jucător dezechilibrant precum micuțul mijlocaș turc avea nevoie astăzi Deportivo. Așadar, în tot acest timp m-am înșelat. Credeam că Deportivo este echipă de fotbal dar se pare că-i academie militară, unde forța, înălțimea și puterea de luptă sunt definitorii. Dacă nu erau destule antiteze pe lumea asta, Pepe Mel s-a gândit să mai așeze una pe masă: fotbaliștii nu mai sunt o necesitate pentru clubul său. Sunt preferați cei care pot câștiga dueluri fizice, nu ăia de ridică tribunele-n picioare. Așadar, Mel, brace yourself!

M-am lungit cu prima reacție negativă dar am suficiente rânduri și pentru celelalte trei. Dacă în meciul cu Levante au pierdut avantajul unui 2-0, astăzi au pierdut avantajul unui 2-2. La fel ca-n deplasarea de la Valencia de etapa trecută, Deportivo s-a limitat la ce are și nu a forțat. După golul de 2-2 al lui Andone, galicienii au amorțit subit și nu au mai contat până la final, golurile trei și patru ale bașcilor fiind inevitabile. De asemenea, inconstanța din timpul partidelor este un aspect îngrijorător. Au existat momente bune și foarte bune în toate cele trei etape dar acestea au alternat cu situații lamentabile în care agresivitatea liniei de mijloc sau potența unei ofensive în valuri au lipsit cu desăvârșire. Ultimul aspect negativ ar trebui să motiveze primirea a nouă goluri în trei partide. Așa cum scriam și mai sus, agresivitatea închizătorilor nu asigură o conexiune decentă cu Schar-Sidnei, iar spațiile oferite sunt ușor de obținut de adversare. Cauza?! O tactică greșită, o pregătire precară a meciului și o eventulă lipsă de valoare ce nu a fost evaluată corect în perioada de mercato cu suficient simț de răspundere.

Un punct în trei etape și o listă mare de întrebări pentru un sezon lung și extrem de obositor pentru fanii galicieni, care s-au adunat în număr de 22 000 la partida cu Real Sociedad. Urmează Betis-Deportivo, un eventual Toșca – Andone și o partidă în care Mel ar trebui să ofere argumente pentru continuitate.

Articole recomandate

Lasă un răspuns