Unfinished Business

 

Barcelona privește cu multă încredere înaintea unui sezon care poate fi mai performant ca niciodată. După unul finalizat cu eventul în Spania, clubul catalan încearcă să oprească pauza de 4 ani și să adune al șaselea trofeu Champions League din istorie, iar după campania de achiziții  doza de încredere capătă noi cote.

Cu Valverde pe bancă, în sezonul trecut, Barcelona a pierdut doar trei meciuri, câte unul în fiecare competiție. Eșecul cu Roma din returul sferturilor Champions League a avut un efect masiv, iar consecințele s-au mutat în perioada de transferuri din această vară. Așa cum a spus și Leo Messi la duelul cu Boca Juniors, legat de trofeul cel mai important, Barcelona are „unfinished businesses” după drama de pe Olimpico.

FC Barcelona și-a acoperit toate găurile sezonului anterior,  cele patru achiziții fiind completate de alte două upgrade-uri importante: Dembele și Coutinho. Ambii jucători aduși în sezonul trecut par să fi trecut peste perioada de adaptare și pot să-și asume rolurile de titulari.  Brazilianul venit de la Liverpool și-a însușit numărul 7 dar și responsabilitatea partiturii lui Andres Iniesta, în timp ce Dembele a lăsat o amprentă serioasă după golul senzațional din Supercupa contra Sevillei de duminică.

Pe rând, cei patru nou-veniți, merită porția lor de atenție:  

Clement Lenglet este un fundaș francez care poate acoperi cu brio orice indisponibilitate din centrul liniei de fund. Cuplul de fundași centrali pare imbatabil în acest moment, Umtiti-Pique, dar soluțiile pot deveni certitudini cu puțină încredere.

Arturo Vidal este achiziția pe care Barcelona trebuia să o facă de ani buni. Un tip controversat dar un fotbalist de excepție, chilianul vine și cu o personalitate puternică, o atitudine de lider dar și experiența de a fi lucrat cu Allegri, Guardiola sau Ancelotti. Cu el în lot, Barcelona nu era eliminată de AS Roma din Champions League sezonul trecut. Aduce un plus fantastic și din primul minut dar și din postura de rezervă.

Arthur reprezintă necunoscuta acestei campanii de achiziții. Brazilianul a venit de la Gremio și a preluat un număr greu de la Iniesta și o responsabilitate pe măsură. 

Malcom poate fi mai bun decât Neymar pentru Barcelona. Venit de la Bordeaux, brazilianul are caracteristicile necesare să devină un jucător mai responsabil și mai implicat decât superstarul care a ales PSG după trei ani pe Camp Nou.

Trupa blaugrana nu a avut parte de o bancă de rezerve atât de puternică de pe vremea lui Guardiola. Cu toate acestea, trofeul Champions League a devenit o competiție imprevizibilă, iar trupe ca Manchester City, Liverpool sau PSG sunt la același nivel cu Barcelona, cel puțin teoretic, înainte de startul sezonului. Cele enunțate mai devreme par a fi principalele rivale pentru catalani în cursa spre cel de-al șaselea trofeu european.