S-a ridicat un pic valul de praf pe care Balonul de Aur din 2018 l-a produs și cred că pot emite câteva păreri despre acest topic. În aceeași măsură, voi puncta subiectiv și obiectiv despre o temă a cărui respect nu-și mai găsește valoarea de altă dată.

Încep cu Messi. Locul 5, după unul din cele mai bune sezoane individuale și un sezon decent cu echipa de club dar lamentabil cu naționala. Explicațiile nu există, sunt nule. Cel mai bun marcator din 2018, cel mai bun pasator decisiv, autorul celor mai multe driblinguri și multe alte recorduri l-au plasat pe 5. De ce?! Pentru că Argentina a fost lamentabilă în Rusia. Nici Barcelona n-a impresionat în Champions League. Ultima dată când am verificat, Balonul de Aur i se acorda celui mai bun fotbalist din lume. Se pare că nu se mai aplică dacă trofeele nu te recomandă.

Continui cu Modric. În 2014 scriam despre croat că ar fi cel mai subevaluat jucător din lume. Rolul de la Real Madrid nu era apreciat suficient, Cristiano având primul și ultimul merit în acea perioadă. Luka este și a fost unul din preferații mei dar faptul că a primit Balonul de Aur este o blasfemie, atunci când realizezi cine a fost pe locul 5 în acest top. Vorbeam de trofee, de importanța lor în acest top. Modric nu a luat Cupa Mondială dar tot ce a precedat finalei cu Franța te face să crezi că nu Mbappe, Griezmann și Pogba sunt actualii campioni mondiali.

Nu am cum să îmi schimb opinia niciodată, aidoma lui Zlatan: Messi merită trofeul în fiecare sezon în care calcă pe gazonul de pe Camp Nou. Ceea ce face, dar mai ales cum o face, nu suportă termen de comparație. Unic prin simpla prezență pe teren, Lionel Messi este cel mai bun jucător al mileniului.  

O manita de motive au avut fanii lui Messi să-l vadă pe argentinian drept câștigător în acest an:

  • A fost golgheterul La Liga în 2018, cel mai puternic campionat din lume dar și câștigător al eventului în Spania. De asemenea, este câștigătorul Ghetei de Aur, acordată celui mai bun marcator din Europa.
  • A bifat cele mai multe pase decisive și șanse create în ligile puternice din Europa în 2018.
  • A scos cei mai mulți adversari din joc, având cele mai multe driblinguri în 2018.
  • Cele mai multe premii „Man of the match” sunt pe numele lui Messi în ultimele 12 luni
  • Este cel mai bun executant de lovituri libere din lume și este jucătorul cu cele mai multe bare în ultimul an. 

Articole recomandate

Lasă un răspuns