Șansa lui Paul

Schimbarea poate fi bună. În orice domeniu, în orice moment, noutatea poate să dezvolte particularități deloc exploatate. Dacă vorbim de Manchester United, mai rău de atât nu se putea. Orice tip de schimbare sugera un plus, doar proporțiile find relative.
Mourinho a pierdut lupta cu fotbalul. Nu la Manchester United, însă, dar aici a fost mai evident ca niciodată. Strategia falimentară a trimis-o pe legendara trupă de pe Old Trafford într-o gaură neagră din care greu revii la suprafață.
Descătușată! Astfel aș descrie revelația ultimei luni în care United și-a adus aminte de ce este una din cele mai iubite echipe de pe glob. Renumele de trupă de atac s-a construit în aproape trei decenii cu Alex Ferguson și s-a evaporat în trei ani cu Mou.
N-a avut niciun test cu adevărat dificil, asta e sigur, dar nu performanța a atras atenția ci conceptul. Dezinhibați, maturi, rapizi și cu poftă de goluri, așa s-au repliat „diavolii„ după ce au scăpat de metodele lui Jose Mourinho, asemeni unor elevi chinuiți de matematică dar eliberați la ora de sport.
N-ai cum să nu remarci jocul lui Paul Pogba. Asemenea lui Rashford, francezul nu putea progresa cu Jose Mourinho pe bancă. De altfel, singurii fotbaliști care au crescut în joc alături de portughez sunt retrași sau aproape de finalul carierei. Criticat de toată lumea din diverse motive, Paul Pogba s-a reinventat și jubilează în tricoul pe care l-a iubit de mic. Plin de controverse dar extrem de talentat, campionul mondial pare să fi ajuns la maturitatea necesară(în joc) pentru a fi un fotbalist fuoriclasse.
Titlul nu mai poate fi o țintă în acest sezon dar locul de Champions League este obligatoriu. Dacă Liverpool și Manchester City au propriul duel, pentru celelalte două poziții se luptă patru echipe tari de tot : Tottenham, Chelsea, Arsenal și Manchester United.