Principalele candidate la promovarea în liga secundă din prima serie a ligii a treia, Oțelul și Aerostar Bacău s-au înfruntat la Galați, în cel mai important duel din toamna lui 2017. Oțelul s-a impus cu 1-0, iar ștampila votului de încredere pe care antrenorul gazdelor, Alexandru Ciobanu o căuta, a prins contur. Victorie în meciul decisiv, iar premizele acestui sezon sunt mai mult decât decente. Galațiul continuă să respire aerul greu al anonimatului cu optimismul și încrederea pe care stema roș-alb-albastră o dictează.

Proiectul fanilor gălățeni de a impune o ordine firească în fotbalul gălățean a suferit un derapaj în vară, iar încrederea fanilor în capacitatea conducătorilor a probat o criză din care Oțelul a ieșit cu adevărat abia la meciul de sâmbătă după-amiază de pe arena unde întreg orașul a sărbătorit titlul din 2011. O presiune teribilă peste care elevii lui Alexandru Ciobanu au ieșit cum nu se poate mai bine. Trei puncte și un joc entuziasmant au consolidat atât postul tânărului tehnician cât și poziția în clasament în vederea obținerii promovării.

Sezonul de liga a treia care a primit cea mai însemnată doză de atenție din istorie, tinde să parcurgă un drum corect. Tradiția echipelor ce se luptă pentru a reveni în elita fotbalului românesc impune un subiectivism aparte din partea microbiștilor sau presei. Petrolul, Oțelul, U Cluj, Progresul sau Farul se îndreaptă spre liga secundă, acolo unde FC Argeș, UTA sau Pandurii așteaptă zile mai bune. Defilând în amatorismul ligilor județene, echipele susținute de suporteri au parcurs jumătatea de an din al treilea eșalon cu o exuberanță mai timidă și cu un pragmatism solid. În plus, nu ar fi deloc de neglijat un detaliu care le confundă pe Oțelul, Petrolul și U Cluj: toate cele trei entități coordonate de sprijinul infinit al fanilor și-au schimbat antrenorul în turul sezonului, pretențiile derulându-se doar ascendent.

Optimismul generat de influența peluzelor poate dobândi efecte miraculoase. Oțelul, Petrolul, U Cluj, Progresul sau Farul trebuie să mărșăluiască prin mocirla amatorismului din ligile inferioare pentru a-și putea auzi, din nou, fanii strigându-le numele pe prima scenă.

Articole recomandate

Lasă un răspuns