Un antrenor a cărui vreme a trecut de prea mult timp continuă să distrugă visele de pe Old Trafford. Nu a existat tehnician mai „urât” în fotbalul pe care eu l-am prins. Un star deghizat în antrenor de succes, din care a rămas doar numele. Sevilla a mers mai departe, fotbalul a câștigat dar Manchester United nu merită o astfel de soartă. Jose, e timpul să-i lași pe alții!

Nu mă așteptam la așa ceva dar nu mi-a fost greu să înțeleg ce s-a întâmplat. Nimic, nimeni și nicăieri, acestea sunt cuvintele care descriu situația de la club. Nimic nu-l mai recomandă pe Jose Mourinho pentru o echipă atât de mare în 2018, nimeni nu mai are încredere în el și spre nicăieri se îndreaptă această echipă, cu el manager. Mă concentram foarte tare după golul de 0-2 la atitudinea jucătorilor lui United și înțelegeam că susținerea față de antrenor este zero. Niciun jucător nu voia să îi dea satisfacția lui Mourinho să intre în vestiar cu zâmbetul pe buze. S-au săturat de metodele lusitanului cel puțin la fel de tare ca fanii de pe Old Trafford. Au fost Moyes și Van Gaal două nume care au „ajutat” mult la regresul acestui club dar Mourinho reușește să facă rocada cu Liverpool. Klopp îi readuce treptat pe cormorani pe treapta fruntașă din urmă cu un deceniu, iar Manchester United s-a pierdut pe același traseu pe care marea rivală l-a călcat în ultimii ani.

Un set de jucători world-class pe care Jose Mourinho îi topește într-o tipică amorțeală de care toți s-au săturat. Un Old Trafford care a uitat să cânte pe ritmul jocului și un pragmatism care nu cucerește nicio generație de fani în Manchester, moment ideal pentru partea albastră a orașului să profite de acest avantaj. Este indiscutabil că tabloul sferturilor ar fi produs un alt impact cu Manchester United dar Sevilla a meritat pe deplin acest pas. Secvența le-a aparținut, Mourinho a fost surclasat de Montella, pierzător la puncte în proiectul Milanului și cel care a luat 5 de la Eibar, și cam aici se trage linia.

Despre meci aș scrie puțin, nu m-aș focusa pe tactică sau statistică. Aș menționa că doi dintre fundașii mei preferați au fost pe teren, iar Lenglet nu m-a dezamăgit. Fostul căpitan al lui Nancy și-a câștigat locul lângă Bailly în centrul defensivei diavolilor, asta dacă ne-am lua doar după acest duel dintre Sevilla și Manchester United. De mult, un fundaș nu s-a evidențiat așa mult într-o partidă de Champions League. Francezul cred că l-a influențat mult și pe Deschamp în vederea Mondialului din Rusia. United nu a avut idei, atitudine și n-a meritat un loc în sferturi.

Un gând de final: acest meci este palma grea pe care fotbalul le-a dat-o tuturor fanilor lui Manchester United care s-au bucurat că acum doi ani Pep Guardiola a ales celălalt Manchester.

Articole recomandate

Lasă un răspuns