Parcursul pe care fanii îl privesc din sens opus față de sezonul trecut al Milanului devine un tipar pentru echipa de pe San Siro. Dacă în vară se vorbea de titlu și de o nouă epocă legendară a clubului din Milano, prezentul și realitatea au scos-o din orice calcule după o jumătate de sezon rușinoasă. Toate achizițiile păreau greșite, tot scenariul scris eronat, nimic nu sugera un progres, iar știrile despre noii patroni nu influențau deloc pozitiv spiritele. Ediția precedentă a fost imaculată în prima parte și pătată de un retur foarte slab, iar în acest sezon secvența a fost în oglindă sau mai bine zis în „selfie”.

A fost adus Gattuso. Nimeni nu știa la ce să se aștepte și nimeni nu sugera că Milanul și-a găsit omul potrivit. Debutul a fost catastrofal. 2-2 cu Benevento, trupă ce obținea primul punct în Serie A chiar la debutul noului tehnician. Părea un fiasco, Milan era de nerecunoscut, un episod al trecutului ce nu-și găsea personaje în prezent.

Totuși, antrenorii italieni care s-au apucat de meserie de la primul nivel au reușit să se impună. Cele mai bune exemple sunt oamenii care se luptă pentru supremația din Serie A. Sarri și Allegri au fost rivali si în Serie C, iar după ani de progres, aceștia domină fotbalul din Italia. Gattuso a folosit același traseu, iar acest detaliu tinde să devină definitoriu. 13 jocuri la rând fără eșec dintre care 9 fără gol primit. Milan nu a mai luat gol de 6 meciuri, iar Lazio sau Roma s-au numărat printre adversare. Milanul a ajuns și în finala Cupei Italiei, momentul fiind excepțional pentru Rino Gattuso.

Sufocată de neputința ultimilor ani, AC Milan își poate contura prezentul în jurul noului nucleu. Gianluigi Donnarumma este revigorat după scandalul din vară și alături de Bonucci și Romagnoli, sugerează că defensiva redevine un argument puternic pe San Siro. Pentru faza ofensivă, Milan și-a găsit atuurile în Suso, Bonaventura și Hakan Çalhanoğlu, iar seria din ultima perioadă se bazează foarte mult pe inspirația acestora.

Indiscutabil, forma actuală a trupei de pe San Siro îl găsește pe Gattuso în rolul de protagonist principal. Psihic, echipa nu mai suferă deși depresia ultimilor ani este greu de depășit. Motivați excelent de pe bancă, jucătorii Milanului conservă excelent avantajul de pe tabelă și contribuie la un efect de indigo cu jucătorul Gattuso.

Meciul cu Inter s-a amânat, iar Arsenal vine joi pe San Siro să evolueze într-un duel demn de Champions League. Gattuso are șansa să prindă un loc în sezonul viitor al competiției supreme inter-cluburi câștigând finala de la Lyon, din mai.

Articole recomandate

Lasă un răspuns