Ceea ce trebuia să fie meciul finalului de an în România s-a transformat într-un monolog atractiv, ce-i drept, al FCSB-ului. Craiova n-a avut reacție, iar Dică s-a desprins de statutul de fost fotbalist în această seară și a demonstrat că e antrenor! Am văzut o capodoperă roș-albastră într-un peisaj alb-negru al oltenilor. Decepționați, parcă, de neputința autorităților de a inaugura „Arena Leilor”, fotbaliștii găzduiți de Severin s-au lovit de un zid prea mare. Mangia a rămas tăcut în „discuția” cu mult mai inspiratul omolog de pe banca adversă. Fără să comentăm prea mult, acest octombrie e a lui Nicolae Dică.

Mangia s-a confundat cu un oarecare la acest 2-5. Fără idei, inspirație sau subtilitate, antrenorul Craiovei s-a limitat la un singur plan, distrus de un mijloc extrem de activ al Stelei. Un pressing susținut ce a deconectat linia mediană a gazdelor și i-a exclus din joc și pe cei trei „napoletani”. Dică s-a impus, Steaua a defilat pe teren, iar seria declarațiilor patronului va căpăta noi proporții. Steaua este lider în Liga 1 după ce rezultatele echipei lui Gigi încep să semene cu distracțiile CSA-ului din liga a IV-a.

Știrea acestui duel trebuia să fie inaugararea arenei. S-a spart acest balon dar revenirea la echipă a lui Alibec l-a umplut de exigen pe următorul. Atacantul Stelei a revenit în iarbă dar prea multe nu s-au schimbat. La fel de nemulțumit, rece și neinspirat. Un talent enorm și un fotbalist de calitate care nu a putut marca într-un campionat început acum 3 luni. Gnohere s-a dezlănțuit! Cred că asta-i știrea pe care trebuie să ne concentrăm.

Bizonul s-a detașat de statutul de rezervă și a dat gol Craovei în secunda 45! Teixeira a finalizat excelent o incursiune perfectă a lui Momcilovic, iar în prima repriză gazonul din jumătatea Stelei a rămas imaculat. După startul reprizei secunde, oltenii s-au apropiat de Niță dar au rămas tăcuți. La 1-4, Băluță a ridicat tonul dar s-a așezat imediat în bancă și a păstrat liniștea până la final. Steaua a fost mai bună, a făcut cel mai bun meci cu Dică pe bancă, în cel mai potrivit moment și s-a poziționat în fruntea Ligii 1.

E despre replica pe care oltenii n-au fost în stare să o dea, mai mult decât superioritatea FCSB-ului. Mă așteptam să văd cel mai tare meci din România și am văzut un fel de Celtic-Rangers, din care a rămas doar numele. Voiam un Bayern-Dortmund dar m-am limitat la un derby scoțian, anonim. Oltenii vor fi pe podium la final, n-am dubii dar seara de 29 octombrie trebuie revăzută de multe ori. Steaua se desprinde în favorită dar play-off-ul acestui campionat se va derula într-un ritm pe care cardiacii nu-l vor suporta.

Pe final, vin cu o statistică ce justifică multe aspecte : echipa lui Dică a marcat în octombrie, în Liga 1, 16 goluri. La fel de multe au marcat Juventus București și Gaz Metan în tot sezonul, împreună.

 

 

Articole recomandate

Lasă un răspuns