O squadră prea grăbită

Dacă aș începe cu 2-0 este cel mai periculos scor aș fi prea evident. Totuși, primul meu gând la penalty-ul transformat de Higuain în minutul 9 s-a concretizat. Un avantaj de două goluri luat în primul sfert de oră, solicită din toate punctele de vedere echipa aflată în avantaj. Presiunea este incontrolabilă, iar atunci când miza este un loc în sferturile Champions League și adversară este Tottenham, termenii în care discutăm capătă alte proporții. Juve a fost prea rapidă și pentru ea însăși.

Huguain a deschis scorul când cei de la Tottenham încă n-apucaseră să-și potrivească și jambiera stângă. N-a făcut-o oricum, primul gol din 2018 în competiția supremă intercluburi fiind grandios. O pasă magistrală a lui Pjanic și o execuție perfectă a argentianului au transformat debutul de meci într-un fiasco pentru londonezi. Mai mult decât atât, 5 minute mai târziu un penalty incontestabil, transformat de același Pipita Higuain a trimis-o pe Juve la două lungimi de britanici.

O replică veche dar construită inteligent și argumentată de numărul imens de meciuri care au „folosit” același scenariu, indică o linie foarte subțire și transparentă a „tupeului” unui 2-0 rapid. Juventus a devenit italiană după minutul 10 dar au terminat partida așa cum italienii nu o făceau în vremurile bune. Timpurile s-au schimbat, detaliile s-au modernizat, iar Allegri și-a ales incorect modalitatea de a proteja un avantaj solid. Chiar dacă Juventus a ratat și un 11 metri la 2-1 la ultima fază din prima repriză, scorul final trimite la cabine cele două combatante cu rezultatul cinstit. Pe Wembley se decide echipa calificată, iar prima șansă o au englezii. Buffon nu mai are vigoarea din anii trecuți, golul doi fiind mai mult opera sa decât meritul danezului Eriksen.

Juventus s-a purtat ca o „Bătrână Doamnă” contra britanicilor. Și-a impus părerea rapid, apoi a stat să-i asculte până la final pe mai mult tinerii și gălăgioșii elevi ai lui Pochettino. Lipsiți de „respect”, aceștia au profitat de neatențiile vârstnicei combatante și n-au fost adormiți de încercările timide ale gazdei. Kane, Alli și Eriksen compun un prolific cuplu ofensiv, iar lupta din Premier League nu pare să-i fi secat de goluri în competiția europeană.