Liga 1, etapa 1: Un start neașteptat de bun

Prima etapă a noului sezon de Liga 1 s-a încheiat, iar concluziile sunt încurajatoare. Fotbal bun, goluri frumoase și calitate neașteptată. Doar CFR s-a încurcat în prima rundă, clujenii având și cel mai tare meci al rundei, dintre echipele fruntașe.

Meciul rundei aș zice că s-a jucat aseară, la Botoșani. Un antrenor de perspectivă, Costel Enache, i-a stricat debutul lui Dan Petrescu pe banca CFR-ului, obținând o remiză,1-1. Singurul meci al etapei în care greșelile de arbitraj au influențat decisiv rezultatul și desfășurarea jocului. Clujul are nevoie de cel puțin încă o lună să-și pună la punct relațiile de joc dar calitatea lotului este impresionantă.

FCSB s-a chinuit mai mult decât trebuia cu un FC Voluntari pe care Niculescu l-a dus la următorul nivel. Vorbesc despre o așezare tactică prudentă ce i-a lăsat fără o Cupă și o Supercupă pe Șumudică și Hagi. Un sistem care l-a suprins și pe Dică. Se pare că Florin Tănase face tot posibilul să ducă mai departe „moștenirea” numărului 10 purtat de Cristi Tănase. Man e un copil ambițios și golul de 2-1 a fost răsplata pentru implicarea totală pe parcursul întregului joc. Va fi foarte greu cu Budescu și Alibec în același timp, fiind doi fotbaliști greu de controlat, obișnuiți să primească toate meritele. Sunt curios cum își vor împărți „laudele” în roș-albastru.

Mulți s-au grăbit să-i aloce Juventus-ului din Colentina o proporție majoră de laude în urma victoriei din amicalul cu Fenerbahce. Dinamo i-a readus pe poziția de nou-promovată și le-a administrat un sec 3-0, la Ploiești, Contra dorind să tragă atenția că în acest sezon Dinamo vrea titlul!

CSU Craiova nu i-a lăsat nicio șansă Iașului la debutul lui Stoican pe banca moldovenilor. După meci, Ivan s-a despărțit de echipa pe care o iubește de mic, dar care e fondată după 2010. 3 milioane primesc cei de la Craiova pentru un jucător supraevaluat. Aștept cu nerăbdare să-l împrumute rușii în Liga 1, cel târziu în vara lui 2018. Așadar mult succes, Andrei Ivan!

Cel mai incompetent antrenor din Liga 1, Dan Alexa, a fost demis după doar o etapă. Cam târziu. Decizia era evidentă din finalul sezonului trecut dar cumva, a reușit să le mai poarte echipamentul ilfovenilor și-n lunile iunie și iulie. A pierdut 0-1 cu Timișoara, una din echipele care s-au mobilizat foarte bine în mercato. Se poartă discuții cu Miriuță, favorit să preia Concordia în acest moment.

Iordănescu Jr. pare soluția cea mai bună pentru noul proiect al giurgiuvenilor. Astra s-a impus la limită contra celo de la Sepsi dar lucurile par să decurgă spre mai bine pentru giurgiveni deși declarațiile nu-s cele mai optimiste.

Campioana Viitorul s-a antrenat pentru turul 3 din Champions League contra unui Gaz Metan lipsit de orice replică. Ganea marchează golul etapei, iar planurile lui Hagi pentru acest sezon pornesc cu o serie de aplauze și un zâmbet plin de optimism.

TAGS: