Iluzia perfecțiunii

Nu mi-am ascuns preferințele în materie de antrenori niciodată. Pe Guardiola și Klopp îi scot din mulțime și probabil că rândurile acestea ar fi trebuit scrise înainte de meciul tur din Champions League de săptămâna trecută.

Nu mi-am calculat bine cotele și vedeam un dezechilibru aidoma duelurilor lui Bayern sau Barcelona din sferturi. Astfel că nu mi-am compus idei prea originale înainte de Liverpool – Manchester City. Cu toate acestea, Pep s-a făcut de râs. Nu City, Pep. A ales să improvizeze inutil în cel mai puțin inspirat moment. Secvența de pe Anfield l-a făcut să priceapă că Jurgen Klopp devine din ce în ce mai greu de bătut.
Personal, nu mi-am stabilit favorite înainte de acest duel, oricare antrenor ar merge mai departe fiind un câștig pentru eul meu interior. Totuși nu mi-am închipuit că neamțul îl va umili pe catalan. Așadar, îmi expun teoriile înainte de returul foarte interesant de marți.

Sunt sigur că această calificare nu este jucată. Eram convins înainte de City – United 2-3, acum entuziasmul s-a mai diminuat. Cetățenii par obosiți, deconcentrați, demotivați și deloc convingători într-un moment al sezonului în care aveau nevoie de altă atitudine. Este limpede că meciul tur a fost pierdut de Pep mai mult decât a fost câștigat de Klopp. Fără să-i iau din merite neamțului, nu pot să nu evidențiez amalgamul de erori neforțate ale lui Guardiola. Erori în primul 11, poziții total inadecvate pentru jucătorii cheie și o interpretare eronată au condus la Liverpool – Man City 3-0.

Pep are capacitatea de a învinge pe oricine cu orice scor. City la fel. Nu-mi dau seama dacă Klopp este capabil să rateze calificarea după 3-0 pentru că tradiția mă convinge că Liverpool sigur este capabilă de asemenea deziluzie. Acel Klopp de pe banca lui Dortmund care îngenunchea Realul cu 4-1 nu avea cum să rateze calificarea după 3-0 acasă dar varianta 2018 a tehnicianului german mă face să cred că nu-l descifrez la capacitate maximă. Nu mai este la fel de electric ca în perioada BVB, este mai influențabil, iar jocul lui Liverpool are tendința să te păcălească de multe ori. Poate de aceea Klopp este singurul antrenor cu procentaj pozitiv contra lui Pep. E aproape imposibil de citit și greu de contracarat în meciurile directe.

Dacă s-ar opri în sferturile Ligii, Pep ar eticheta sezonul în care nimeni nu părea că-i va opri, drept unul bun și atât. Manchester City a trăit iluzia perfecțiunii în multe situații din acest sezon dar finalul nu-i avantajează. Deja au ratat șansa să fie cea mai rapidă campioană a Angliei, după 2-3 cu United pe Etihad, iar o nouă decepție marți, pe același stadion, ar amplifica puternic dezamăgirea ce nu părea a exista în vocabularul „cetățenilor” în acest sezon.