Cristi Ganea, take a bow

Campioana României n-a dezamăgit la primul meci european din postura aceasta. S-a impus la limită dar suficiente momente din manșa tur ne obligă să „derulăm caseta” și să ne impunem speranțe că cel puțin în startul duelului de la Nicosia, pornim cu 50-50 procente de calificare.

Cristi Ganea a marcat primul gol european al Viitorului și a scris cu majuscule în prima pagină de campioană a echipei lui. O execuție ireală, imparabilă și de revăzut până la epuizare. Putea să nu fie primul și nici ultimul gol al serii dacă șansele create erau concretizate cu gol de ceilalți băieți ai lui Hagi. Pornește de la 1-0 returul, dar vulcanul din tribunele arenei „GSP Stadium” ar putea influența și destabiliza o formație neobișnuită să nu-și audă propriile gânduri pe teren. Ciprioții se bazează pe acest detaliu mai mult decât o face Plzen dar tind să cred că ambele echipe românești din Champions League pot deschide toată gura când vorbesc despre play-off-ul competiției.

Herea nu mai are capacitatea de a dicta jocul, iar Hagi cred că a înțeles asta abia în seara aceasta. Totuși, din Herea și Eric e posibil să faci unul bun pentru Liga 1. Mult mai concretă linia de mijloc a Viitorului față de ce am putut vedea cu o seară înainte pe Arena Națională. Dintr-un veteran de aproape 34 de ani a căror evoluții influențează jocul lent al Stelei și un fundaș stânga care nu știe ce e centrul terenului nu poți domina tactic pe nimeni. Hagi are soluții mai concrete dar și viziunea pare să-l ajute mai mult. Astăzi s-a bazat mult pe evoluția mijlocașilor centrali și i-a ieșit.

Mai sunt 8 zile până aflăm cu cine mergem în play-off-ul european. Craiova, Astra și Dinamo joacă mâine dar speranțele parcă se leagă exclusiv de echipele care au evoluat marți și miercuri.