Monaco nu-și schimbă năravul

Proiectul celor de la AS Monaco a prins contur în mai 2017 când echipa lui Jardim a oprit hegemonia parizienilor. De asemenea, sezonul european a găsit-o pe formația din Principat în postura de semifinalistă Champions League. Nu doar că s-au remarcat printr-un fotbal total dar monegașcii au atras atenția și prin fotbaliștii excelenți pe care i-au lansat. Mendy, Bernardo Silva, Bakayoko au fost extrași rapid de către granzii din Premier League de pe piață dar Mbappe rămâne cel mai strălucitor diamant al coroanei de campioană din sezonul precedent.

AS Monaco și-a păstrat tehnicianul și atacă noul sezon din Ligue 1 cu 5 nume noi. N-aș băga mâna-n foc pentru aproape nimic pe lumea asta dar politica de transferuri propusă de Jardim este incandescentă. Parcă nici nu vom realiza că Monaco a strâns peste o sută treizeci de milioane din vânzările de jucători din vară și noii veniți vor progresa rapid în tricoul alb-roșu, luându-le cu succes locul.

Kongolo este un pariu deloc riscant. Venit de la Feyenord acesta reprezintă o soluție atât pentru centrul defensivei cât și pentru banda stângă, iar eticheta pusă de olandezi pe spatele său îl anunță un viitor produs de export profitabil pentru Rybolovlev. De asemenea, Meite are parte de referințe excelente din partea scouterilor francezi.

Benaglio este un portar elvețian care a impresionat la Wolfsburg, iar venirea sa pe Stade Louis II, îi va pune probleme serioase pentru titularizare lui Subasic. Tielemans este de departe, capul de afiș al acestei perioade de mercato, belgianul fiind urmărit de marile cluburi europene încă de pe vremea când avea 16 ani și debuta în Champions League pentru Anderlecht.

Mboula este ultimul nume de pe listă dar unul din cele mai interesante. Venit din academia Barcelonei, La Masia, Jordi Mboula este extremă dreapta și are doar 18 ani, iar venirea sa la Monaco reprezintă o nouă bubă în ochii fanilor, comisă de conducerea catalană. Vizat pentru trecerea la echipa mare în viitorul apropiat, acesta a fost lăsat să plece pentru o sumă modică, decizie inexplicabilă a lui Bartomeu.

 

TAGS: