Visul unei nopți de vară

Fotbalul are momentele lui chiar și în pandemie. Când toată suflarea blaugrana se resemna cu ideea titlului pierdut după un nou pas greșit în campionat, în liga secundă, lupta pare povestită de cei de la Netflix.

Am mai scris despre acest sezon greu al celor de la Deportivo. Traseul scurt al evenimentelor e cam așa: acum un an, Deportivo rata promovarea după ce câștiga 2-0 manșa tur a barajului, dar pierdea cu 3-0 returul de la Mallorca. Epurare generală din motive financiare, un nou lot, un nou antrenor, victorie în prima etapă urmată de 19 meciuri la rând fără victorie. Două schimbări de antrenor, ultima decisivă. Revenea Fernando Vasquez, Depor câștiga 7 meciuri la rând și totul părea că intră în normal. Urmează 7 meciuri la rând fără victorie, iar La Coruna tremura serios pentru viitorul clubului. Acum, Deportivo a bifat al doilea succes la rând. Să fie a treia serie de 7? Ar fi jackpot!

Paradoxul e formidabil. Deportivo e la 6 puncte de promovare și la 6 de retrogradare cu 6 meciuri rămase.

Ultimul joc e antologic. O nouă zi greu de privit pentru fanii galicieni. Ponferadina deschidea scorul după o greșeală a portarului Gimenez, iar totul părea aranjat în direcția oaspeților. Intrată în prelungiri cu 0-1, La Coruna tresare după un autogol penibil venit în minutul 93. N-a fost de ajuns. La ultima fază, decarul Aketxe driblează în bandă, intră în careu, centrează în fața porții, de unde Emre Colak trimite mingea în poartă după o nouă fază ridicolă a defensivei adverse.

Depor smulge 3 puncte și sărbătorește al doilea succes la rând. Salvarea rămâne visul unei nopți de vară pentru toți fanii galicienilor.