N-o să-ți vină să crezi, dă click aici!

Când nu-i nimic de zis, improvizez. Nicio știre nu mi-a atras atenția, așa că în seara asta propun un altfel de articol. Detalii interesante din fotbalul englez, cel pe care fanii așteaptă să-l revadă cu tribunele pline.

Încep cu Paul Robinson. Portar la Leeds, Blackburn sau Tottenham, englezul este cel mai prolific portar din istoria Premier League. A marcat un gol și a dat 5 assisturi în cel mai spectaculos campionat din lume. S-a retras în 2017 după o ultimă aventură la Burnley.

P-asta n-o știam. Niciun antrenor englez n-a câștigat Premier League. Cel mai aproape să rupă acest detaliu a fost Kevin Keegan în 1996, dar echipa lui, Newcastle a irosit un avans de 12 puncte. Nu cred că se va rupe prea curând acest record dacă ne uităm la cine domină Premier League.

Alan Shearer se confundă cu Newcastle și viceversa. Atacantul deține un record interesant. Shearer a marcat și irosit, în același timp, cele mai multe penaltyuri din istoria campionatului englez. Din cele 56 de penaltyuri pe care le-a bătut, 11  au fost ratate și 56 transformate în gol.

Frank Lampard și Yaya Toure sunt singurii mijlocași care au marcat cel puțin 20 de goluri într-un singur sezon. Lampard deține recordul cu 22 de goluri în 2010, în timp ce Toure a fost aproape în 2014 când a marcat de 20 de ori.

Wayne Rooney va rămâne în istoria lui Manchester United, dar și în cea a Premier League. Actualul jucător de la Derby County este singurul fotbalist care se regăsește atât în top 3 marcatori, dar și a cea a paselor de gol. 208 goluri și 103 assisturi sunt cifrele uimitoare ale fotbalistului crescut de Everton.

Dacă informația de mai sus cu antrenorul englez a fost surprinzătoare, asta e chiar mai tare: Mario Balotelli a dat un singur assist în toată cariera lui la Manchester City. A fost pasa decisivă de la golul lui Aguero care i-a adus primul titlul din istorie lui Manchester City după victoria dramatică, 3-2 cu QPR!

Bale pare că se va întoarce în Premier League. Petrodolarii de la Newcastle par favoriți să-l convingă. Își poate proteja un record greu de atins. Galezul rămâne singurul fotbalist care a marcat, a pasat decisiv, și-a dat autogol și a văzut cartonaș galben într-un meci de Premier League. Toate s-au întâmplat într-un meci cu Liverpool din 2012.