Seara lui CruyffFotbalul și-a ales primele două semifinaliste. Față de anii precedenți, acum fotbalul a triumfat. Cel mai frumos fotbal ajunge în penultimul act. Aici vorbesc de Ajax, în primul rând dar nici porția Barcelonei nu e neglijabilă. Ce au cele două în comun?! Un nume, un creator, un etern Johan Cruyff.

Supremi

Lăncierii au mers până la capăt. După ce au eliminat Realul la Madrid, au scos din competiție Juventus, chiar la Torino. Aici nu mai vorbim decât de merit. Să nu neglijăm nici dubla cu Bayern din grupe când Ajax n-a pierdut. Scriam după jocul de la Amsterdam că Juve nu mai are în față o revelație ci o certitudine. Se preconizează un show remarcabil contra lui City dar Pep are treabă serioasă la returul cu Spurs. Monaco, Roma și acum Ajax. Al treilea sezon consecutiv în care cel puțin o bombă este detonată în sferturi. Dar parcă „explozia” puștilor olandezi e cea mai spectaculoasă.  De la Borussia lui Klopp parcă nu mai țin minte o echipă atât de frumoasă.  Ajax opperst!

Formalitate

Messi revine în semifinale după patru ani. Finala visată de mulți cu Ronaldo nu are loc. Nu anul ăsta. Totodată, Cristiano iese și din lupta pentru Balonul de Aur, trofeu ca și acontat de argentinian. Primul gol contra lui De Gea e marcă înregistrată. United nu a putut duce decît 5 minute. Primele 5 minute. În rest, nicio secundă nu s-a putut citi printre rânduri scenariul de la Torino și Paris, acolo unde United a șocat. În semifinale, Messi îl întâlnește pentru prima dată pe Klopp. Va fi o dublă hipnotizantă. Salah versus Messi e un pic forțat dar e clar că e un meci suprem.

Cruyff s-ar fi bucurat să trăiască o astfel de seară. Atât pentru Barcelona dar mai ales pentru Ajax.

Să fie un detaliu decisiv că primul an cu VAR în Uefa Champions League o lasă pe Real Madrid acasă din optimi și pe Cristiano în sferturi? E doar o coincidență? Fotbalul a învins marți seara, după mulți ani în care alt elemente au decis trofeele.