Dacă Barcelona nu-și cheltuie rapid bugetul pe 4-5 jucători consacrați, vor avea probleme mari să termine campionatul pe locurile de Champions League. După ani buni în care Messi a fost înconjurat și împuternicit de colegi, în mijloc de august 2017 este efectiv singur. Zvonurile de azi îi dau ca și acontați pe Coutinho, Paulinho, Dembele dar necesitățile cuprind și alte compartimente.

Parcă m-aș fi uitat la o echipă de paralimpici aseară. Cam așa s-au desfășurat cei în roșu și albastru. Nu poți emite pretenții când Deulofeu este titularul tău, iar Asensio este una din rezervele echipei adverse. Everton s-a dezis de el în iarnă, l-a trimis la Milan ca să le completeze lotul italienilor, iar Barcelona s-a gândit să-l răscumpere fără nicio urmă de argument. Pe postul dominat de Dani Alves timp de ani buni, joacă acum Vidal, un fel de Gabi Enache catalan. Linia de trei mijlocași pe care o propune și anul acesta Barcelona, nu mai are capacitatea să controleze jocul de vreo doi ani dar se pare că încrederea în Rakitic-Busquets-Iniesta, nu se bazează pe actualitate. Suarez a încercat să-și cupleze dorința și spiritul de sacrificiu în beneficiul lui Messi dar când din 11 oameni funcționează doar 3-4, nu poți impune pretenții.

Era să trec la elementele pozitive și să uit să-l menționez pe Pique. Deși i-am ținut mereu partea și am avut o slăbiciune pentru cel care forma un cuplu senzațional cu Puyol, cred c-a venit vremea să-l bag în aceeași cutie cu „handicapații”. Termenul e brutal, sunt conștient, dar pentru mine, în acest moment, sunt jucători care-și doresc dar nu pot. Care-i termenul mai bun pentru a descrie asta? Incompetenți, poate! Dar dacă vorbim de sportivi, cred că evoluția lor poartă semnul unui „handicap”.

Messi, Alba, Umtiti și Suarez, cam ăștia ar fi cei rămași. L-aș băga și pe Busquets dar are nevoie urgentă de un mijlocaș de calitate lângă el. Mi-e tare greu să-i târăsc numele lui Iniesta pe pagina celor care și-au spus ultimul cuvând dar Don Andres nu mai poate ajuta Barcelona.

Am citit despre interesul catalanilor pentru Illaramendi și Inigo Martinez de la Real Sociedad. Dacă n-au fost suficiente exemple de incompetență pe care conducerea clubului catalan le-a înregistrat în ultimii ani, se pare că e pe cale să mai apară unul. Deși cei doi s-ar plia excelent pe necesitățile clubului, inspirația lui Bartomeu nu cred că-l va trimite la San Sebastian pentru negocieri finale, iar cei doi jucători vor rămâne doar cu asocierile presei și interesul din mediul online.

Concluzia: fără să născocesc alte nume și să rămân „fidel” zvonurilor din prezent, insist că Barcelona are nevoie de toți cei menționați: Coutinho, Dembele, Paulinho, Illaramendi, Martinez.

Articole recomandate

Lasă un răspuns