Un portughez excepțional, o istorie care merge mai departe și un statut care nu s-a pierdut printre acte în 2003.

Când toată lumea era entuziasmată de titlul câștigat de Hagi, eram printre singurii rămași indiferenți și chiar ofticați puțin. Hagi nu-i un antrenor senzațional, n-a fost și nu va fi niciodată. Așa cum nici Viitorul nu va avea statutul de campioană decât în statistici.

Vorbesc despre Steaua prima dată, evident. De aceea eram ușor frustrat în finalul sezonului. Steaua obține calificări, iar traseul campioanelor putea să o ducă pe formația roș-albastră în grupele Champions League. Teixeira a fost inclus de mine într-o ierarhie subiectivă acum câteva articole și-l nominalizam pe portughez în top 3 cei mai buni fotbaliști din Liga 1. Am fost contrazis și chiar m-am eschivat, punându-mi la îndoială propria-mi viziune. Calificarea aceasta-i poartă semnătura. Două execuții de autor și Steaua e-n grupele Europa League. Steaua va avea parte de cel puțin 40 000 de fani la duelul din Play-Off-ul Champions League. Dacă nu-i ușor de dedus, ăsta-i un alt motiv pentru care i-aș fi vrut campioni. Pardon, FCSB.

Nu-i un articol lung dar cel puțin al fel de întins ca parcursul european din istoria Viitorului. Hagi s-a limitat la 0-5 în Belgia anul trecut și 0-4 în Cipru, anul ăsta. La 0-3, s-a așezat pe bancă și a înlemnit acolo până la final. Asta-i atitudinea pe care a îmbrățișat-o și echipa. Cu riscul că mi se vor atribui grade de rudenie cu Ștucan după următoarea frază, trebui s-o scriu: aceste eliminări rușinoase ale Viitorului par a fi un soi de karma. Trecutul apropiat sau îndepărtat fac ravagii când îți dorești cel mai puțin.

Viitorul s-a repezit în primele 135 de minute și n-a dat decât un gol, iar Apoel s-a rugat să nu aibă probleme cu reumatismul după dubla manșă și tot a reușit să puncteze de două ori în 3 minute, după finalul timpului regulamentar. Steaua are un statut european pe care Gigi nu l-a cumpărat în 2003 ci l-a dus mai departe.

P.S. : Liverpool, Sevilla, Napoli, TSKA Moscova, Sporting Lisabona. Asta e lista din care Steaua își alege adversara.

Articole recomandate

Lasă un răspuns