Mă chinui din primele zile ale acestui sezon să-i aduc în prim-plan pe oamenii care se ocupă de Astra Giurgiu, în mod special, Edward Iordanescu. Tehnicianul cu cel mai bun discurs și cel mai elegant vocabular din liga 1, are ceva în plus față de Valentin Sinescu, ultimul antrenor ale cărui cuvinte nu erau din același context cu ale colegilor de clasament.  După o experiență reușită la Pandurii și un semieșec la CSKA Sofia, fiul lui „tata Puiu” a preluat de la zero un club pe care Șumudică l-a destrămat cu plecarea în Turcia.

Despre runda cu numărul 10 putem porni discuția de la acest duel al ultimelor campioane. Astra și FCSB au același număr de puncte și elementul ăsta-i îngrijorător pentru roș-albaștri. Cel puțin așa ar fi normal. Hagi nu a putut interpreta corect ideile lui Iordănescu și a pierdut al cincilea meci din acest campionat. Adversarii lor n-au mai pierdut din iulie și merg la Mediaș convinși că bifează și meciul nouă consecutiv fără eșec. Craiova-Dinamo a fost meciul etapei și ne-a permis să constatăm că acest Mangia a venit cu planul bine gândit în România. E antrenor bun, de asta sunt sigur. De asemenea, e și selecționer, ca să păstrăm activ subiectul cel mai  dezbătut în perioada asta. Dinamo a fost surclasată de o echipă mult superioară, oltenii revenind de la 0-2 dar cu o doză sesizabilă de dezamăgire că golul trei n-a venit.

FCSB cu Gaz Metan a fost celebrul teatru pe care Gigi-l visează de când a preluat Steaua, iar Chiajna-CFR tot un fel de circ a fost,cel puțin la final. Clujenii par desprinși din alt campionat dar prefer să nu le pun în discuție arbitrajele căci evidența pe care o reclară unii pare greu de combătut. Este irefutabilă competiția dintre Dan Petrescu și FCSB pentru acest titlu așadar atacurile sunt abia la nivel amical. Urmează CFR-FCSB dar adevăratele meciuri sunt in play-off.

Timișoara și Ionuț Popa s-au anulat cu Seps, într-un 0-0 care a distrus orice detaliu atractiv pe care-l putem asimila cu fotbalul. Iașiul a trecut de Voluntari cu 2-1 încercând parcă de acum să-și asigure prima poziție-n play-out. Schimb macazul măcar puțin dacă îi aduc în acest monolog și pe cei de la Botoșani căci moldovenii lui Costel Enache se pregătesc serios de meciurile cu Steaua, Dinamo, Craiova și CFR din play-off. Juventus Colentina nu poate face metamorfoza de la echipă de cartier și nu m-aș mira ca la anul pe vremea asta să-i văd cu CSA, Progresul și Sportul, gata de promovare în Liga 3.

Articole recomandate

Lasă un răspuns