Nervi de oțel

Sezonul 2017-2018 al ligii a 3-a a bifat deja câteva nume grele după manșa tur a partidelor de baraj. Neașteptat, SC Oțelul este singurul proiect al suporterilor care a clacat în prima manșă. Petrolul sau U Cluj au defilat, astfel că cel mai intens meci al zilei din România va fi la Galați, pe stadionul Oțelul. 0-1 în tur, iar forcingul trebuie direcționat din start la poarta ieșenilor.

Nu există cale de mijloc pentru gazde. Unirea Mircești este pentru al treilea an la rând la baraj, așadar încă un motiv pentru gălățeni să demonstreze că-n tur n-a fost altceva decât un simplu accident. De departe, cel mai intens, complicat și important moment al proiectului „Suporter Club Oțelul Galați” este  găzduit, de la ora 20:00, de arena invadată de fani la titlul din 2011. Silviu Ilie este și astăzi pe teren, în roș-alb-albastru și are un scop clar : promovarea. Presiunea este imensă pentru băieții lui Bordieanu, strategia depinzând de rezultatul final.

Sincopele din ultima vreme trebuie scoase din ecuație, iar fanii n-au motive să rateze acest duel. Nocturna este un alt element ce va domina atmosfera din tribune, iar momentele de liniște nu-și au locul diseară. Naivitatea și lipsa de experiență ce au ieșit în evidență la Mircești trebuie înlocuite cu un puternic fragment de încredere. ambiție și concentrare. Cristian Sârghi, fost căpitan al Oțelului, deschide jocul, lovitura de start aparținându-i.

Aș înclina să-i provoc pe fotbaliștii gălățeni să uite de sezonul regulat, de blocajul ultimele săptămâni și să nu își ocupe mintea nici măcar cu viitorul apropiat al clubului în cazul unui succes. Mental, trebuie ghidați spre un randament total diseară, iar concentrarea să atingă limite neobișnuit de accentuate. Încrederea publicului depinde foarte mult de jocul în sine, fanii gălățeni fiind recunoscuți pentru pretențiile deloc moderate când vine vorba de Oțelul. Fără să-mi propun să ridic nivelul presiunii la un nivel și mai mare, trebuie subliniat că acest meci poate fi punctul de plecare spre o nouă generație de fani ai Oțelului Galați, un nou val de mici fotbaliști care să-și dorească să îmbrace echipamentul roș-alb-albastru.

Personal, n-am dubii că vara viitoare nu voi scrie despre singurul pas rămas până la revenirea în elită: ocuparea unui loc promovabil în sezonul 2018-2019 al ligii secunde!