Treistiano

Dacă Ronaldo e bun la ceva, atunci e cel mai bun la a fi decisiv. A mai făcut-o odată. Deși mi-am dorit să rămână acasă, Juventus nu avea voie să se oprească atât de devreme. Oricât de greu mi-e s-o spun, nici Cristiano.

Fără dubii, echipa lui Allegri e favorită la trofeu, iar portughezul cu numărul 7 este detaliul care le-a lipsit în ultimii ani. Messi nu are un Allegri pe bancă și asta îl trage în jos, City nu pare pregătită să ia trofeul, în ciuda unui 7-0 cu Schalke, Liverpool și Bayern nu par a avea forța să se bată cu cele de mai sus, iar United, Porto, Spurs și Ajax sunt doar carne de tun pentru granzii acestui sezon.

Ronaldo a fost decisiv dar nu doar atât. Rolul pe care l-a jucat perfect la Madrid, este mai complex în tricoul dungat. Este un fotbalist impresionant, senzație pe care nu mi-a dat-o niciodată în tricoul lui Real Madrid. Calitățile lui se potrivesc perfect cu stilul pe care Allegri îl manevrează ideal. Nu-mi schimb năravul, rămân fanul oricărei alte echipe joacă împotriva lui Juventus în Champions League dar semnalul tras de bianconeri în optimi este agresiv și greu de evitat de oricine.

Cholo rămâne acasă. Meritat. Pe cât de tare i-a lăudat în tur pe ai lui, la fel de tare ar putea să nu-i ia înapoi cu el în Spania. Nicio secundă nu am văzut răutatea lui Simeone în jocul lui Atleti, iar Juve nu putea rata o astfel de oportunitate.

Juve, Barcelona, City, acesta ar fi trioul pentru trofeu. Trei favorite pentru trofeul care a rămas de trei ani pe loc. Trei echipe ar avea Cristiano în CV cu trofeul Champions dacă izbutește asta și cu Juve.