The good guy

Clement Lenglet este marea surpriză a catalanilor din acest sezon. Francezul de 23 de ani venit de la FC Sevilla, a vorbit pentru „elPeriodico” despre cum a refuzat Juventus la 18 ani și care e secretul  prin care s-a remarcat atât de repede pe Camp Nou. Fundașul francez l-a înlocuit cu succes pe conaționalul Samuel Umtiti, accidentat aproape întreg sezonul actual. Mai jos, am tradus câteva fragmente din interviul francezului.

Clement Lenglet:

„Când aveam 18 ani și jucam la Nancy, Juventus mi-a făcut o ofertă dar am refuzat-o pentru că era prea riscand pentru mine să merg acolo. Nu eram pregătit.

După fiecare meci îl sun pe tatăl meu și vorbim despre ce am greșit, mai mult decât despre ce am făcut bine. Îmi place sa analizez fiecare detaliu.

Celor din club le cer adesea clipuri cu atacanții pe care urmează să-i înfrunt. Sunt foarte atent la ce fac atunci când primesc mingea, cum driblează, ce picior favorit au. Îmi place să știu totul despre adversar. Spre exemplu, la Robertson de la Liverpool mă uit undecentrează, iar la Firmino încerc să-mi dau seama în ce zonă se poziționează când echipa lui are mingea.

Analiza o fac, de cele mai multe ori, acasă, singur, iar dacă jucăm în deplasare, în camera de hotel. Le acord o atenție specială jucătorilor care ajung în zona pe care eu trebuie să o acopăr.  Eriksen și Benzema sunt doi jucători pe care i-am urmărit foarte în detaliu.  

Nu o să-mi schimb acest obicei de a-mi analiza adversarii. Clipurile pe care le văd cu ei sunt scurte, nu au mai mult de 5 minute per jucător.

Mă înțeleg foarte bine cu Pique. E foarte inteligent și nu avem nevoie de cuvinte prea multe să ne sincronizăm pe teren. Mă ajută foarte tare la fiecare meci. De altfel, eu vorbesc puțin spre deloc în timpul meciurilor.”

Clement Lenglet este pentru prima dată în semifinalele Champions League și bifează primul trofeu de campion din carieră la meciul cu Levante.