Pentru Messi, noul sezon vine cu o noutate la care nimeni, care-l cunoaște dintotdeauna, nu cred că se aștepta. Banderola de căpitan lăsată vacantă de Iniesta, plecat în Japonia, va fi pe brațul argentinianului din această vară. Știu, nu e prima dată, poartă banderola de câțiva ani dar acum a devenit primul căpitan al echipei, liderul din teren și din vestiar. După 3-0 cu Alaves, toți fanii se leagă de cel mai important detaliu: când Messi a marcat primul gol din sezonul respectiv, Barcelona a câștigat și Liga Campionilor și campionatul.

 Vocea cea mai puternică de la echipă, vocea care trebuie să asigure echilibrul la Barcelona poate fi cea a unui tip introvertit ca Messi? Un băiat care suferea de autism, poate impune o atitudine de lider precum Puyol sau Xavi? Pare greu de crezut. La națională am văzut că e cel mai bun jucător dar nici pe departe cel mai puternic lider. Romario dezvăluia despre Messi că „ suferă de sindromul Asperger, o formă ușoară de autism care aduce odată cu el darul concentrării la un nivel superior tuturor. Newton și Einstein au suferit de aceeași afecțiune și au rămas în istorie.”

Messi nu e lider, niciodată nu va fi. Nu are atitudinea necesară. Tipul de jucător care se dă la o parte când colegii se încaieră la meci cu adversarul nu impune statusul banderolei. Cred că asta i-a lipsit Barcelonei în ultimii ani, perioadă în care ecourile lui Xavi sau Puyol nu au putut fi stăpânite de Iniesta sau Messi, iar rezultatele din Champions League au reflectat cel mai bine acest detaliu.

Se schimbă ceva la Barcelona cu Messi căpitan? Asta e de văzut, nu cred că banderola îl va metamorfoza prea tare. Va rămâne focusat pe jocul lui și cam atât. Respectul din partea colegilor nu s-a schimbat, autoritatea rămâne aceeași dar rolul de lider se compune din alte perspective. Messi va fi cel care ridică trofeele de azi înainte. Asta e modificarea pe care și el o resimte deja. A fost cel care s-a bucurat primul de Supercupa Spaniei.

Toată suflarea blaugrana vrea să îl vadă pe Messi ridicând trofeul Champions League. L-a mai câștigat de 4 ori dar nu l-a ridicat niciodată primul deasupra capului. Copilul din Rosario a ajuns bărbat. La 31 de ani, după 17 ani pe Camp Nou, Messi a devenit cel mai galonat jucător din istoria clubului și căpitanul echipei. Rămâne să vedem cine e mai important în acest sezon: jucătorul sau căpitanul Messi?!

 

Articole recomandate

Lasă un răspuns