Restart

Se pare că Deportivo n-a înțeles nimic din greșelile ultimilor ani și noul proiect tinde să fie dominat din start de aceleași detalii. Un nou sezon, un nou Depor, cam așa s-ar descrie situația ultimilor 5 ani. Fiecare vară aduce, parcă de la sine, un nou lot de jucători. Fără vreo urmă de omogenitate, Deportivo nu putea să evite dezastrul din ultimul an.

 De această dată, echipa începe sezonul în Segunda, iar schimbările erau inevitabile. La Coruna a retrogradat având, poate cel mai bun lot din ultimul deceniu, iar fondul salarial nu putea fi menținut altfel.

 Dintre cei care au fost părtași la retrogradare, Deportivo se va mai baza în noua ediție de campionat doar pe Albentosa, Boveda, Gerard Valentin, Mosquera, Krohn Dehli, Borja Valle, Cartabia și Gil, în timp ce Tyton și Guilherme sunt ca și plecați de pe Riazor. Din vânzările de jucători din această vară, La Coruna a adunat aproape 20 de milioane de euro.

Alte noutăți importante pe care le propune Deportivo pentru acest sezon sunt cei doi oameni care decid partea sportivă a clubului: Carmelo del Pozo, manager sportiv și  Natxo González, noul antrenor. Sosit de la Levante unde a fost extrem de apreciat, Carmelo are un rol fundamental. El l-a ales pe Natxo pentru banca tehnică și a regizat întreaga campanie de achiziții.

 González sosește pe El Riazor după ce a ratat promovarea cu Real Zaragoza, pe care a reușit să o claifice în play-off. În vârstă de 52 de ani, tehnicianul spaniol este adeptul sistemului 4-2-3-1 și are obiectiv promovarea din primul sezon.  Fără mari realizări în carieră, acesta a mai antrenat Alaves, Reus Deportiu și Real Zaragoza dar trupa galiciană și-a pus toată încrederea în Natxo.

Lista de achiziții din vară:

Adrian Ortola – portar –  Barcelona B – 24 de ani

Dani Jimenez – portar –  Betis – 35 de ani

Domingos Duarte – fundas central – Sporting – 23 de ani

Pablo Mari – fundas central – Man city – 24 de ani

Sebastian Dubarbier – fundas stanga – Estudiantes –   32 de ani

David Simon – fundas dreapta – Las Palmas – 29 de ani

Saul Garcia – fundas stanga – intors dupa imprumut – 23 de ani

Didier Moreno – mijlocas central – Independiente Medellin – 26 de ani

Alex Bergantinos – intors dupa imprumut – 33 de ani

Pedro Sanchez – mijlocas dreapta – Granada- 31 de ani

Quique – atacant – Osasuna – 28 de ani

Christian Santos – atacant – Deportivo Alaves –  30 de ani

 

Primul 11 după perioada de pregătire:

Ortola – Simon , Albentosa, Pablo Mari, Dubarbier – Bergantinos, Mosquera , Krohn Dehli – Cartabia , Quique, Gil  

Albacete – Deportivo La Coruna este primul meci din liga secundă pentru galicieni, vineri seara, de la ora 23:00.