Mondialități

 

Cu o zi înainte de prima semifinală de la Cupa Mondială 2018, merită menționate câteva idei:

# dintre cele mai importante campionate ale Europei, Premier League domină autoritar prezența în semifinale. În imaginea de mai jos, se mai adaugă un argument la eternul „Premier League este cel mai are campionat din lume”: Premier League=La Liga+Ligue 1+Bundesliga+Serie A, cel puțin dacă vorbim de semifinaliștii acestui turneu.

# Eden Hazard este omul numărul 1 al Belgiei la acest Campionat Mondial, iar duelul cu Franța este cu adevărat special pentru el. Familia Hazard este mai atașată de Franța decât de Belgia, așa cum a recunoscut-o și starul lui Chelsea care a adăugat că atât el cât și frații lui au crescut cu naționala „cocoșului galic”. Poza de mai jos cu cei trei frați Hazard nu mai lasă loc de interpretări:

# Un clasament interesant domină internetul de câteva zile. Tottenham este clubul care dă cei mai mulți jucători în semifinalele Cupei Mondiale. De asemenea, londonezii sunt cei care au punctat de cele mai multe ori la această ediție:

1 Tottenham Hotspur – 11 goluri – (Harry Kane 6, Son Heung-min 2, Dele Alli, Christian Eriksen și Jan Vertonghen 1);
2. Real Madrid – 10 goluri –  (Cristiano Ronaldo 4, Luka Modric 2, Toni Kroos, Raphael Varane, Isco Alarcon și Nacho Fernandez 1);
3. PSG – 10 goluri –  (Edinson Cavani și Kylian Mbappe 3, Neymar Jr. 2, Thiago Silva și Angel Di Maria 1);
4. FC Barcelona –  10 goluri – (Yerry Mina 3, Luis Suarez și Philippe Coutinho 2, Lionel Messi, Ivan Rakitic și Paulinho 1);

# Antrenorul secund al Belgiei, Thierry Henry este foarte relaxat la antrenamentele dinainte de meciul contra Franței. Până la urmă, una din echipele lui va juca finala pe 15 iulie.