MândROMÂNIA

Fotbalul românesc respiră! Și ce aer proaspăt inhalăm în aceste zile. Victoria, de fapt victoriile de la acest European de tineret salvează un sport aflat în perfuzii de ani buni. E generația pe care nu o merităm dar de care ne bucurăm!

Suntem injectați de adrenalina acestui grup de băieți și ne place tare senzația. Noi, ăștia de până-n 30 de ani nu prea știam cum e cu bucuria pentru echipa națională. De la acel Euro din 2008 nu prea am mai avut motive să fim patrioți, fotbalistic vorbind, măcar o lună pe an. Nu-i vorba doar despre valoare cât e despre pasiune și ambiție. Prin asta se deosebește noua echipă națională. Valoroși am fost mereu, dacă ne luăm după unii sau alții.

Despre meci, doar un paragraf. Am jucat senzațional juma’ de oră în prima și vreo 10 minute în a doua. Le-am dat patru englezilor, care au venit numai cu puști din Premier League și campioni mondiali la vârsta lor. Le-am dat patru și croaților care-l au pe balonul de aur la ei între granițe. Poate că scorul nu e tocmai detalierea a ceea ce am văzut în teren dar nici prea departe nu e.

Radu e portar mare de tot. Pușcaș trebuie să joace un an prin Serie A și apoi să-l facă pachet pentru Premier League. Coman e o enigmă. Poate că nu-l ajută deloc nici situația de la club, poate că s-a reapucat de fotbal la acest Euro dar a intrat bine de tot. Toți sunt buni, buni de tot!

Nici n-aș mai sta pe gânduri după acest Euro. Ăștia 13-14 jucători de bază de la tineret trebuie să fie direct la naționala mare, decizie cu efect imediat. Ce să mai crești la Stanciu și Grozav? Ce garanții ai cu Deac, Anton și Dragoș Grigore? Ăștia mici vin cu altă mentalitate și cu alt spirit. Hai să profităm de ei cât îi avem, că alții nu cred că mai prindem în viața asta.