Grupa Hămisită de fotbal

Aș începe descrierea acestei grupe cu o doză serioasă de optimism. De ce? Cred că vom vedea un fotbal ofensiv, goluri multe, spectacol pentru orice fan al tupeului ofensiv. Savoarea fotbalului propus de columbieni, acompaniat de nebunia din jocul africanilor și forța impusă de Polonia lui Lewandowski fac din ultima grupă a mondialului, una tare echilibrată.

Fără să stau pe gânduri, o văd pe Columbia marea favorită dar lupta în trei pentru două locuri de calificare va fi intensă. James și Falcao rămân marile staruri ale columbienilor, iar vedetele sudamericane vin în Rusia cu o dorință enormă de a-și depăși condiția.

Polonia îl are pe Lewandowski așa cum Portugalia depinde de Cristiano. Vârful lui Bayern duce aproape de unul singur presiunea acestui turneu final dar nu e prima oară.

Senegalul vine în Rusia cu o generație extraordinară. Mane de la Liverpool este marele pariu al africanilor dar alături de el, se pot evidenția și Niang, Sow, Konate, Diouf și nu în ultimul rând, Keita Balde care a impresionat la Lazio și Monaco.

Lupta în trei pentru optimi nu mă convinge să o includ și pe Japonia, asiaticii fiind departe de rivalele din grupa H din toate punctele de vedere.