Dacă e vorba despre FCSB, vorbim despre capitalismul absolut al fotbalului românesc. Cel mai puternic brand s-a aliniat tendințelor societății românești și nu numai. Despre metodele lui Becali nu cred că mai sunt rânduri care să nu se fi scris deja. Ratarea celor două titluri consecutive întăresc și mai mult aspectul pe care poate mulți l-au neglijat: singurele campionate câștigate de Steaua în ultimii ani au venit atunci când patronul se afla în spatele gratiilor.

Modelul de afacere adoptat de Becali la echipă l-a avantajat din punct de vedere financiar, după transferurile din ultimele perioade de mercato, însă performanțele sportive n-au fost pe măsură. Nu sunt sigur dacă în prezent FCSB are un proiect sau reia metehne mai vechi (vezi transferurile via Urziceni). Un lucru este clar: Budescu, Alibec și Teixeira sunt Fotbaliști, chiar dacă ne putem gândi c-am mai văzut filmul ăsta odată.

Becali spune că o să aibă 10 puncte avans după 8 etape dar parcă a mai spus asta, nu?!

La fel ca-n sezonul trecut, pornesc cu prima șansă dar modelul antrenorului tânăr, conștient de cum funcționează clubul nu-ți garantează trofeele. În naivitatea mea, să mă hazardez să gândesc că Becali l-a numit pe Dică urmând modelul Barcelonei și al Realului, a căror succese din ultimul deceniu s-au legat de antrenori tineri, veniți de la echipa a doua și cu o dexteritate sporită când vine vorba de relația cu președintele clubului? Dacă n-am vorbi de Becali și de România, poate că teoria asta ar avea fundament dar până atunci ne gândim că FCSB are două nume grele peste care trebuie să treacă în noul sezon: Dan Petrescu și Cosmin Contra.

Articole recomandate

Lasă un răspuns