Cine este Clement Lenglet?!

Ultimul transfer al Barcelonei nu atrage atenția prea mult. Clement Lenglet este un fundaș central francez care abia a împlinit 23 de ani și care devine al șaselea transfer pe axa Sevilla-Barcelona în ultimul deceniu. 35 de milioane au plătit catalanii pentru jucătorul crescut de AS Nancy, sumă care coincide cu prețul lui Umtiti de acum două sezoane.

Pentru cei mai mulți, Lenglet s-a remarcat la Sevilla, în special la duelul cu Manchester United de pe Old Trafford care a consfințit calificarea andaluzilor în sfeturile de finală. Cu un joc perfect, fundașul francez a primit nenumărate laude și a intrat în atenția cluburilor importante din Europa. S-a discutat despre interesul Barcelonei în contextul plecării lui Samuel Umtiti la Manchester United dar în cele din urmă, ambii vor fi în lotul campioanei Spaniei pentru noul sezon.

Nu-mi vine să cred nici acum că fundașul pe care îl urmăresc de aproape 4 ani, încă de pe vremea când era căpitanul lui Nancy în Ligue 2, la doar 19 ani, a ajuns în tricoul Barcelonei. A promovat în Ligue 1 după ce tocmai el a marcat golul decisiv și după doar jumătate de an în prima ligă din Franța, Sevilla a plătit 5 milioane și l-a adus în elita fotbalului spaniol. Cu foarte multă uimire a fost privit acest transfer de presa franceză, mulți fiind convinși că va ajunge la Lyon în vară dar Sevilla a fost mai atentă, Monchi grăbind mutarea încă din inter-sezon. După un an și jumătate în La Liga, acesta face pasul către FC Barcelona, iar Sevilla mai adună un profit de 30 de milioane de pe urma unei noi afaceri marca Monchi.

De urmărit cum se va adapta Lenglet la Barcelona, „defectul” său fiind că este stângaci, astfel că e greu de crezut că va face pereche cu Umtiti, de asemenea fundaș de picior stâng. Cu toate acestea, nu cred că Pique mai reprezintă o garanție în centrul defensivei, așadar Lenglet poate deveni titular, deși pare a fi doar o soluție de rezervă pentru conaționalul Umtiti în acest moment. Acesta poate debuta la Barcelona în Supercupa Spaniei de pe 12 august, atunci când Barcelona se va duela cu FC Sevilla, fost său club.

Fanii catalani îl vor adopa repede pe noul francez din echipă. Cu un caracter puternic și o voce importantă în vestiar, acesta a fost căpitanul lui Nancy la doar 19 ani dar și al tuturor naționalelor Franței de juniori, începând de la Under 16 până la Under 21. Puternic, cu o viziune bună, control excelent al mingii, Leglet se remarcă și cu un spirit de anticipație fantastic dar și cu un excelent plasament în duelurile unu la unu. Așa cum am pariat pe Umtiti în 2016, la fel de convins sunt și de procentul de reușită al acestui transfer.