Printre picioarele optimilor

Chelsea n-a fost adversar de optimile Champions League. Este al doilea an consecutiv în care energia Barcelonei se risipește în doze mari încă din prima fază eliminatorie. Anul precedent i-a secat de orice putere sau inspirație și n-au mai marcat în dubla manșă cu Juventus din sferturi. Entuziasmul rândurilor din această seară nu pot contoriza emoția returului cu PSG de atunci dar londonezii ar fi meritat un loc în sferturi. Nu pe cel al Barcelonei, evident, însă Conte ar trebui să fie în ultimii 8 tehnicieni rămași în competiție.

Personal, mi-a plăcut Chelsea, mai mult decât Barcelona în unele momente. Ce le-a lipsit?! Messi! Eternul Messi a mai bifat o calificare. I-a dat două goluri printre picioare unui extrem de neinspirat Courtois și tot printre picioarele apărătorilor lui Chelsea s-a strecurat și pentru pasa de la golul lui Dembele. Eroul serii și al calificării după ce și în tur a speculat tot ce a fost posibil.

Barcelona este mult mai versatilă decât în alți ani. Nu mai are nici forța din trecut dar se pare că Valverde este cel mai important pion de care Messi avea nevoie. Un sistem pe care catalanii au fost capabili să-l schimbe și rezultatele sunt evidente. Un sistem defensiv condus excelent de Umtiti, poate cel mai în formă fundaș central al Europei. Așa cum am scris și pe parcursul acestui sezon, Barcelona va fi extrem de greu de depășit în dublă manșă, iar trofeul Champions League îi găsește într-o postură comodă.

Seara s-a terminat așa:

Conte a știut că nu putea face nimic să-l oprească pe Messi, iar la final i-a recunoscut superioritatea.